Mastercard a ieşit la „vânătoare” de fintech-uri: „Vorbim cu toţi şi ne uităm după idei inovatoare”

Până acum, Mastercard a "adoptat" două fintech-uri româneşti cu care a încheiat parteneriate şi pe care le-a implementat deja în aplicaţiile Băncii Transilvania şi Libra Bank. În continuare, însă, Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România, spune că "ne uităm şi după alte fintech-uri cu care să colaborăm. Căutăm iniţiative bune în continuare şi românii au idei inovatoare". Din această perspectivă, "ne interesează şi oamenii şi ideea. Pentru că oamenii buni nu au o singură idee", subliniază Cosmin Vladimirescu.
Gabriela Ţinteanu - mie, 06 mart. 2019, 19:41
Mastercard a ieşit la

După cum explică şeful Mastercard România, compania internaţională a dezvoltat deja două parteneriate cu două fintech-uri româneşti: „Pago Plăteşte”, dezvoltat cu Banca Transilvania, şi „Volt Transfer Instant”, dezvoltat cu Libra Bank. Deocamdată. Aplicaţiile sunt făcute de Pago şi Volt şi vândute în parteneriat cu Mastercard.

Pago este un agregator de facturi, îţi trage informaţia de pe toate facturile pe care le primeşti şi ţi le postează în aplicaţia „Pago Plăteşte”, de unde le poţi achita cu cardul, fie recurent, fie fiecare factură la rând, în momentul în care ordonezi tu plata. Cealaltă aplicaţie se cheamă „Volt Transfer Instant” şi este dezvoltată de fintech-ul Volt. Ea îţi permite să transferi instant banii între cardurile Mastercard, după cum explică Cosmin Vladimirescu.

Vorbind despre tendinţele generale de pe această piaţă, Vladimirescu ne-a declarat: „Noi sprijinim fintech-urile. Pe lângă iniţiativele globale încercăm să identificăm nişte parteneri foarte buni, de succes, care au potenţial de dezvoltare şi care au nevoie de ajutorul nostru, care poate să aibă un impact pozitiv asupra lor şi îi ajutăm. Şi am făcut acest lucru cu aceşti doi parteneri şi ne uităm în piaţă şi căutăm iniţiative bune din România în continuare. Nu avem obiective de business în privinţa fintech-urilor. Şi când alegem să sprijinim pe cineva, o companie, un fintech, nu avem obiective imediate de business. Dar ne plac ideile temerare”.

Country Manager-ul Mastercard spune că nu are stabilit ca obiectiv de business un anumit număr de fintech-uri cu care să ia contact sau să intre în parteneriat, dar caută totdeauna ideile inovatoare. Sprijinul Mastercard pentru fintech-urile tinere poate fi sub formă financiară, de know-how sau pur şi simplu de inter-relaţionare între generatorul de idei şi utilizatorul acestora. „Ne place să îi sprijinim, sunt oameni foarte competenţi, oameni extrem de dedicaţi cauzei pe care o susţin, cred în ideile lor şi noi îi sprijinim. După aia vedem ce se întâmplă. Îi ajutăm să facă un business profitabil. Nu avem nişte obiective proprii care să derive din chestia asta. Putem să îi ajutăm şi cu bani, putem să îi ajutăm şi cu know how sau prin a-i pune în legătură cu oamenii care pot să îi ajute în business-ul lor. Facem toate lucrurile astea”.

În acest moment, „ne uităm în continuare după idei bune, inovatoare şi care să aducă o schimbare. Şi românii au suficiente idei bune. Stăm de vorbă cu foarte mulţi şi alegem câteva parteneriate unde simţim că putem să avem un impact. Dar nu avem un obiectiv. Adică nu spunem: Mastercard va sprijini în România trei fintech-uri. Dar nu ştim ce o să apară, încercăm să luăm legătura cu toţi şi să-i ajutăm acolo unde putem. Ne interesează şi oamenii şi ideea. Pentru că oamenii buni nu au o singură idee şi pentru că ideile bune au nevoie de oameni buni în spatele lor ca să se împlinească”, spune Vladimirescu.

Cosmin Vladimirescu este convins că open banking şi implementarea directivei europene PSD2 vor accelera tranzacţiile şi că vor genera o efervescenţă pe piaţa fintech-urilor şi a inovaţiilor prezentate de acestea.

Volt Finance, în parteneriat cu Libra Internet Bank și Mastercard, a lansat VOLT, prima aplicație de transfer de bani în sistem Peer-2-Peer din România. VOLT, prima aplicație de transfer de bani în sistem Peer-2-Peer din România, permite utilizatorilor să realizeze transferuri de bani din și către orice card bancar emis în România, direct de pe smartphone. Transferurile se pot realiza la orice oră, chiar și în afara programului bancar.

BT Investments, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a devenit acționar al companiei Timesafe, dezvoltatorul aplicației de plăți Pago. Pago este o aplicație care permite plata facturilor lunare, dintr-un singur cont, la peste 40 de furnizori de electricitate, gaze, apă, internet, telefonie și salubritate. Proiectul este dezvoltat de Timesafe în parteneriat cu Banca Transilvania și Mastercard.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Criza Coronavirus 17 octombrie 2021: 11.546 de cazuri noi, 299 de decese, 1.750 internați la ATI, dintre care 37 sunt copii
Criza Coronavirus 17 octombrie 2021: 11.546 de cazuri noi, 299 de decese, 1.750 internați la ATI, dintre care 37 sunt copii
Un număr de 11.546 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
MMPS: 4,8 milioane de pensionari, la finele lunii iunie; 95,13% erau pensionari de asigurări sociale de stat
MMPS: 4,8 milioane de pensionari, la finele lunii iunie; 95,13% erau pensionari de asigurări sociale de stat
Numărul total al pensionarilor din sistemul public de pensii era, la sfârşitul lunii iunie 2021, de peste 4,8 milioane ...
CNCAV: 26 de puncte de vaccinare cu Johnson & Johnson în România
CNCAV: 26 de puncte de vaccinare cu Johnson & Johnson în România
Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a anunţat vineri 26 de ...