1EUR = 4.8730 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Măştile de "protecţie", care sunt, de fapt, periculoase pentru sănătate - Comisia Europeană

Asociaţia Națională de Protecția Consumatorilor, InfoCons, atrage atenţia asupra unor modele de măşti produse în China, care sunt periculoase pentru sănătate, potrivit informaţiilor venite prin sistemului de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase al Comisiei Europene.

29 apr, 2020 | ECONOMICA.net

InfoCons - prin Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare și periculoase al Comisiei Europene - atrage atenția asupra pericolelor la care se expun oamenii care cumpără următoarele tipuri de măşti:

Mască de filtru de particule, marca Likelove.
Denumire: Self Suction Filter Type Anti Particle Respirator.
Mască respiratorie de protecție din categoria KN95/FFP2. Produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 50 unități.

Tip de risc: Riscuri pentru sănătate.
Tip de alertă: Grav.
Retenția de particule a materialului este insuficientă (valoarea măsurată este de cel mult 75 %). În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție, în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149.

Țara de origine a produsului: China.
Detalii, pe site-ul CE, la acest link.


Mască de filtru de particule, marcă necunoscută.
Denumire: Three Dimensional Protective Respirator (disposable respirator)
Tipul/numărul modelului: KN95.

Retenția de particule a materialului este insuficientă (valoarea măsurată este de cel mult 86 %). Pe cale de consecinţă, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149.

Produsul este comercializat într-o pungă de plastic care conține 10 bucăţi.
Țara de origine: China.

Tip de alertă: Grav.

Detalii, aici.


Mască de filtru de particule, marca Daddy Baby.

Denumire: Protective Mask - Earloop Face Mask
Mască protectoare respiratorie din categoria FFP2, pentru filtrarea pulberilor, a polenului și a bacteriilor.


Retenția de particule a materialului este insuficientă (valoarea măsurată este de cel mult 49 %). În consecință, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149.
Produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 50 de bucăţi.
Țara de origine: China.
Tip de alertă: grav.

Amănunte, aici.


Mască de filtru de particule, marca Daddy Baby.

Denumire: Protective Mask - Respiratory Protection
Mască respiratorie de protecție din categoria KN95/FFP2.

Retenția de particule a materialului este insuficientă (valoarea măsurată este de cel mult 76 %). Prin urmare, o cantitate excesivă de particule sau de microorganisme poate trece prin mască, sporind riscul de infecție în cazul în care nu este combinată cu măsuri de protecție suplimentare. Produsul nu respectă Regulamentul privind echipamentele individuale de protecție și standardul european relevant EN 149.

Produsul este comercializat într-o cutie de carton care conține 50 de bucăţi.
Țara de origine: China.

Tip de alertă: grav.
Detalii, aici.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO