Măsuri de siguranţă sporite în centrele Inspectoratului pentru Imigrări din România după atacul din Berlin

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a discutat, marţi, cu conducerea Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) pentru a fi aplicate "măsuri preventive" în centrele de cazare IGI, în contextul atacului terorist de la Berlin, anunţă Ministerul Afacerilor Interne (MAI).
Economica.net - mar, 20 dec. 2016, 12:53
Măsuri de siguranţă sporite în centrele Inspectoratului pentru Imigrări din România după atacul din Berlin

După atacul din capitala Germaniei, Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a cerut structurilor din cadrul instituţiei să intensifice schimbul de informaţii şi cooperarea cu instituţiile partenere din ţară şi din străinătate, se arată într-un comunicat remis agenţiei MEDIAFAX. De asemenea, s-a discutat cu şefii IGI pentru măsuri sporite de securitate în centrele de cazare pentru străini, mai precizează sursa citată.

„Ca urmare a atentatului din Germania, ministrul Ioan-Dragoş Tudorache a cerut structurilor MAI să intensifice schimbul de informaţii şi cooperarea cu agenţiile de aplicare a legii din ţară şi din străinătate în scopul creşterii gradului de protecţie a cetăţenilor.De asemenea, a solicitat o atenţie sporită în ceea ce priveşte acţiunile de monitorizare şi gestionare proactivă a oricăror situaţii de risc pentru siguranţa publică. În acest context, ministrul afacerilor interne a discutat cu conducerea Inspectoratului General de Imigrări pentru aplicarea de măsuri preventive în centrele de cazare IGI”, se notează în comunicat.

Marţi, Dragoş Tudorache i-a transmis ministrului federal de interne al Germaniei, Thomas de Maizière, o scrisoare de condoleanţe.

„Gândurile mele se îndreaptă în primul rând către familiile îndoliate şi vă transmit sincere condoleanţe. Pierderile de vieţi omeneşti şi impactul extrem de dureros simţit după atacul din ţara dumneavoastră ne-a demonstrat încă o dată caracterul transnaţional al terorismului. Vă asigur de sprijinul nostru în toate acţiunile legate de combaterea acestui flagel care ameninţă puternic esenţa democraţiei şi a civilizaţiei”, a transmis ministrul român.

Potrivit cotidinaului Die Welt, autorul atacului din Berlin ar fi fost identificat drept Naved B., un tânăr de 23 de ani din Pakistan, care a intrat în Germania la data de 11 februarie 2016, trecând prin punctul de trecere a frontierei de la Passau, la graniţa între Germania şi Austria.

Potrivit unor surse de securitate germane, citate de Reuters, suspectul locuia în centrul pentru refugiaţi amenajat în incinta fostului aeroport Tempelhof.

12 persoane au decedat, iar alte 48 au fost rănite, dintre care unele au suferit răni grave, după ce un camion înmatriculat în Polonia a lovit un grup de oameni, la un târg de Crăciun din Berlin.

Te-ar mai putea interesa și
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de mașini Dacia pe piața britanică au crescut ușor în luna septembrie
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au crescut cu 4,6% în septembrie, la 225.269 de unităţi, în urma majorării cererii pentru vehicule electrice, a anunţat Asociaţia Producătorilor......
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – Grindeanu
Drum Expres Craiova – Pitești: Tronsoanele 3 și 4 vor fi inaugurate în 2023, respectiv începutul lui 2024 – ...
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu estimează că tronsoanele 3 și 4 ale Drumului Expres Craiova - Pitești (DEx12) ...
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Moscova s-a arătat dispusă să livreze gaze Germaniei prin conducta Nord Stream 2. Berlinul a refuzat oferta
Rusia s-a declarat miercuri dispusă să livreze gaz Europei printr-o linie a gazoductului Nord Stream 2 care nu a fost afectată ...
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
OPEC+ a decis reducerea producției de petrol cu 2 milioane de barili pe zi, în ciuda opoziției administrației americane
Grupul OPEC+, compus din Organizaţia Statelor Exportatoare de Petrol şi alţi mari producători de ţiţei, a decis miercuri ...