1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti 12 º

News

Măsurile de sprijin pentru angajații afectați de pandemie se extind până la 30 iunie 2021 - proiect OUG, DOCUMENT

Guvernul prelungește până la jumătatea anului viitor măsurile de sprijin pentru salariații afectați de pandemia de coronavirus, potrivit unui proiect de act normativ care va intra azi în ședința Executivului.

04 dec, 2020 | ECONOMICA.net

Iată principalele prevederi (puteți vedea atașat proiectul de act normativ):

Salariații cărora li se suspendă contractul de muncă beneficază de indemnizația de 75% din salariul de bază, dar nu mai mai mult de 75% din salariul mediu brut la nivel național, până la data de 30 iunie. Banii sunt plătiți de stat.

Prevederea legată de plata celor 75%, extinsă până la finalul lui iunie 2021, se apșlică și altor categorii de profesioniști, ca avocații sau beneficiarii de drepturi de autor.

Se extinde de asemenea până la 30 iunie 2021 măsura de plată a indemnizației de 75% pentru salariații din societățile care au fost închise ca urmare a anchetelor epidemiologice.

 În cazul reducerii temporare a activității determinate de instituirea stării de urgență/alertă/asediu, în condițiile legii, angajatorii au posibilitatea reducerii timpului de muncă a salariaților cu cel mult 50% din durata lunară calculată prin raportare la durata prevăzută în contractul individual de muncă. Reducerea timpului de muncă stabilește prin decizia angajatorului, pentru o perioadă de cel puțin 5 zile lucrătoare, lunar. Este interzisă angajarea de personal pentru prestarea unor activităţi identice ori similare cu cele prestate de către salariaţii al căror timp de muncă a fost redus, precum şi subcontractarea de activităţi desfăşurate de salariaţii al căror timp de muncă a fost redus.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO