1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

News

Matteo Renzi se opune unui preşedinte al CE care nu ar schimba politica actuală

Italia va refuza să susţină un preşedinte al Comisiei Europene care nu ar schimba deloc politica actuală a executivului comunitar, a avertizat sâmbătă premierul italian Matteo Renzi, informează AFP.

07 iun, 2014 | Agerpres

''Viitorul preşedinte al Comisiei Europene va trebui să schimbe politica pentru următorii cinci ani sau altfel el nu va avea sprijinul Italiei'', a spus Renzi, cu ocazia colocviului 'La Repubblica delle idee', organizat la Napoli de cotidianul La Repubblica.

''Nimeni nu a obţinut majoritatea în Parlamentul European. Este aşadar necesar un acord'', a adăugat şeful guvernului de la Roma.

Candidatul Partidului Popular European (PPE) la şefia viitoarei Comisii Europene, luxemburghezul Jean-Claude Juncker, se bucură de sprijinul cancelarului german Angela Merkel, însă nu şi de cel al premierului britanic David Cameron.

Liderii celor 28 de state membre ale UE urmează să prezinte oficial numele preşedintelui viitoarei CE la summitul din 26-27 iunie de la Bruxelles, după care Parlamentul European se va pronunţa asupra acestei propuneri la jumătatea lunii iulie.

La 1 iulie, Italia va prelua preşedinţia Consiliului UE, iar priorităţile anunţate de Roma în această calitate sunt piaţa internă, aplicarea de reforme structurale şi finanţarea creşterii economice.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO