McDonald’s a investit peste 700 milioane lei în România şi va continua dezvoltarea parteneriatelor locale

Compania McDonald's a investit în total peste 700 de milioane lei în România şi va continua dezvoltarea parteneriatelor cu furnizori locali, a declarat marţi directorul general McDonald's România, Daniel Boaje, cu prilejul marcării a 20 de ani de la deschiderea primului restaurant McDonald's în România.
Economica.net - mar, 16 iun. 2015, 16:13
McDonald's a investit peste 700 milioane lei în România şi va continua dezvoltarea parteneriatelor locale

„McDonald’s are în România 300 de parteneri locali şi dezvoltarea parteneriatelor rămâne o prioritate. Aproximativ 30% din materiile prime sunt produse în România”, a precizat Daniel Boaje.

Compania este şi unul dintre cei mai mari angajatori din România, cu 4.000 de angajaţi. McDonald’s este lider al pieţei restaurantelor din România, cu 67 de restaurante în 21 de oraşe şi 150.000 de clienţi care îi trec pragul zilnic. În anul 2014, McDonald’s a fost desemnat cel mai bun angajator al anului, conform AON Hewitt.

Pe 16 iunie 1995, McDonald’s a deschis primul restaurant în România, considerat la acel moment un simbol al capitalismului, în zona Piaţa Unirii din Bucureşti. În ziua deschiderii, o echipă de 260 de angajaţi a servit peste 15.000 de clienţi, stabilind un record pentru istoria McDonald’s în Europa.

În 20 de ani compania a vândut peste de 55 de milioane de burgeri Big Mac şi 350 de milioane de porţii de cartofi.

„În urmă cu 21 de ani, când am prezentat planul deschiderii restaurantului în România, mi s-a spus că este prea ambiţios. De atunci, McDonald’s a bătut multe recorduri în România”, a afirmat Paul Booth, primul manager McDonald’s în România.

Restaurantul de la Piaţa Unirii avea 785 mp, iar clienţii erau serviţi la 19 case. Încă din 1995, restaurantul era prevăzut cu loc de joacă pentru copii şi o cameră dedicată petrecerilor. Restaurantul a fost singurul cu două bucătării, din Europa.

Compania a investit în România 16 milioane lei în proiecte de educaţie şi sănătate, 26.000 de persoane au trecut prin Şcoala McDonald’s, iar 13.000 de părinţi au trecut pragul celor două case Ronald McDonald.

În 2015, numărul de vizite în restaurantele McDonald’s a crescut cu 7%, peste 4,5 de milioane de clienţi fiind serviţi lunar în unul dintre cele 67 de restaurante ale companiei. Totodată, rezultatele financiare se află pe un trend ascendent, cifra de afaceri a crescut cu 4,8 % faţă de anul precdent, iar profitul cu 28 % faţă de 2013.

Te-ar mai putea interesa și
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București și unul în Argeș Mall
Două noi magazine Flanco Smart Discounter. Retailerul electroIT și-a pus noul brand pe un magazin în Vitantis din București ...
După ce și-a anunțat, luna aceasta, rebrandingul și o nouă poziționare în zona de Smart Discounter, retailerul electro-IT din România a deschis sub banner două magazine, în București și......
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo România investește peste 2 milioane de dolari în panouri fotovoltaice
PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, a investit 2,1 milioane de dolari în peste 3.000 ...
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Premierul spaniol Pedro Sanchez şi-a suspendat îndatoririle publice şi se gândeşte dacă va demisiona
Prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez a anunţat miercuri că îşi suspendă îndatoririle publice "timp de câteva zile" ...
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Proiectul Interconectării Energetice Grecia-Egipt avansează. Încep licitațiile pentru studii de fezabilitate
Sectorul energetic european se află în fața unei dezvoltări majore odată cu anunțul deschiderii licitațiilor pentru ...