1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 4 º

Extern

McDonald's face cea mai mare achiziţie din ultimii 20 de ani pentru a-ţi personaliza meniul

Cel mai mare lanţ de restaurante din lume va cheltui peste 300 de milioane de dolari pentru a cumpăra compania Dynamic Yield Ltd., conform unor surse apropiate de tranzacţie, citate de Bloomberg. Este cea mai mare achiziţie pe care o face compania în ultimii 20 de ani, şi are ca scop personalizarea meniurilor prin cumpărarea companiei de tehnologie.

27 mar, 2019 | ECONOMICA.net

Cu noua tehnologie achiziţionată, restaurantele McDonald's pot aduce o varietate foarte mare în meniurile afişate pe ecrane, în funcţie de factori precum vremea - mai multă cafea în zilele reci sau îngheţată în zilele toride, spre exemplu -, ora din zi sau preferinţele regionale. Meniurile vor sugera, de asemenea, lucruri care pot fi adăugate la comenzile clienţilor. Practic, restaurantele vor oferi o experienţă mult mai personalizată după această achiziţie, sau cel puţin acestea sunt aşteptările conducerii companiei.

De când a venit la conducerea grupului în 2015, Steve Easterbrook, CEO, a investit în tehnologie - inclusiv în kiosk-uri unde clienţii pot comanda direct sau ecrane pentru afişarea digitală a meniurilor - pentru a spori vânzările şi pentru a ajuta McDonald's să aibă un avantaj între companiile concurente. 

Având în vedere faptul că McDonald's nu face des achiziţii, cumpărarea Dynamic Yield arată dorinţa companiei de a folosi tehnologia ca motor de creştere în industria foarte competitivă a restaurantelor.

"Tehnologia este un element critic al vitezei cu care se derulează planul nostru de creştere", a declarat Easterbrook. El a mai afirmat că McDonald's extinde rolul pe care tehnologia îl va juca în viitorul companiei "şi viteza cu care vom putea să implementăm viziunea noastră de a crea mai multe experienţe personalizate pentru clienţii noştri".

Acţiunile McDonald's au crescut, marţi, cu 1,7% la 188,88 dolari, maximul ultimelor două luni, şi au câştigat aproximativ 6% în acest an, cam jumătate din creşterea simţită de indicele S&P 500.

David Tarantino, analist Baird, spune că vede "valoare strategică" în achiziţia aceasta, în special în contextul ăn care McDonald's încearcă să îşi accelereze creşterea şi să "ridice experienţa clienţilor". El spune că înţelegerea ar putea "să dilueze uşor valoarea acţiunilor în stadiul incipient".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO