McDonald’s face cea mai mare achiziţie din ultimii 20 de ani pentru a-ţi personaliza meniul

Cel mai mare lanţ de restaurante din lume va cheltui peste 300 de milioane de dolari pentru a cumpăra compania Dynamic Yield Ltd., conform unor surse apropiate de tranzacţie, citate de Bloomberg. Este cea mai mare achiziţie pe care o face compania în ultimii 20 de ani, şi are ca scop personalizarea meniurilor prin cumpărarea companiei de tehnologie.
Economica.net - mie, 27 mart. 2019, 11:51
McDonald's face cea mai mare achiziţie din ultimii 20 de ani pentru a-ţi personaliza meniul

Cu noua tehnologie achiziţionată, restaurantele McDonald’s pot aduce o varietate foarte mare în meniurile afişate pe ecrane, în funcţie de factori precum vremea – mai multă cafea în zilele reci sau îngheţată în zilele toride, spre exemplu -, ora din zi sau preferinţele regionale. Meniurile vor sugera, de asemenea, lucruri care pot fi adăugate la comenzile clienţilor. Practic, restaurantele vor oferi o experienţă mult mai personalizată după această achiziţie, sau cel puţin acestea sunt aşteptările conducerii companiei.

De când a venit la conducerea grupului în 2015, Steve Easterbrook, CEO, a investit în tehnologie – inclusiv în kiosk-uri unde clienţii pot comanda direct sau ecrane pentru afişarea digitală a meniurilor – pentru a spori vânzările şi pentru a ajuta McDonald’s să aibă un avantaj între companiile concurente. 

Având în vedere faptul că McDonald’s nu face des achiziţii, cumpărarea Dynamic Yield arată dorinţa companiei de a folosi tehnologia ca motor de creştere în industria foarte competitivă a restaurantelor.

„Tehnologia este un element critic al vitezei cu care se derulează planul nostru de creştere”, a declarat Easterbrook. El a mai afirmat că McDonald’s extinde rolul pe care tehnologia îl va juca în viitorul companiei „şi viteza cu care vom putea să implementăm viziunea noastră de a crea mai multe experienţe personalizate pentru clienţii noştri”.

Acţiunile McDonald’s au crescut, marţi, cu 1,7% la 188,88 dolari, maximul ultimelor două luni, şi au câştigat aproximativ 6% în acest an, cam jumătate din creşterea simţită de indicele S&P 500.

David Tarantino, analist Baird, spune că vede „valoare strategică” în achiziţia aceasta, în special în contextul ăn care McDonald’s încearcă să îşi accelereze creşterea şi să „ridice experienţa clienţilor”. El spune că înţelegerea ar putea „să dilueze uşor valoarea acţiunilor în stadiul incipient”.

Te-ar mai putea interesa și
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
CNCAV: O nouă tranşă de 224.640 doze de vaccin Pfizer BioNTech soseşte luni în ţară
O nouă tranşă de vaccin de la Pfizer BioNTech constând în 224.640 doze va sosi luni, 8 martie, în România, vaccinurile urmând a fi livrată pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni,...
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Alte 3.288 cazuri noi de infectare cu coronavirus, în ultimele 24 de ore
Un număr de 3.288 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a informat, ...
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
INS: Transportul aerian de pasageri a scăzut cu 69% în 2020
Numărul persoanelor care au optat pentru transportul aerian de pasageri a scăzut anul trecut cu 69%, de la 23.193.300 pasageri ...
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Softrans ieftinește cu aproape 40% biletele la trenurile către Constanța
Operatorul privat de transport feroviar Sofrans va introduce trenuri către Constanța în mai puțin de două luni, iar ...