1EUR = 4.7786 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Germania bate şi Argentina cu 7-1, spun economiştii

GERMANIA-ARGENTINA. Economia Germaniei este de peste şapte ori mai puternică decât cea a Argentinei, în topul mondial al produsului intern brut (PIB). Totodată, în vreme ce Germania este motorul economiei Europei şi unul dintre cele mai puternice din lume, Argentina se află pentru a treia oară în existenţa ei în pragul falimentului.  Scorul este şi mult mai blând când vine vorba de salariile medii nete.

10 iul, 2014 | ECONOMICA.net

Germania este pe locul cinci în topul celor mai puternice economii ale lumii după produsul intern brut (PIB), cu peste 3.400 de miliarde de dolari, în vreme ce Argentina abia strânge 470 de miliarde de dolari, pentru a se situa pe locul 27, potrivit Topului NationMaster.com, realizat cu datele cele mai recente, din 2012.

Scorul: Germania 7 - Argentina 1, după PIB. Altfel spus: la fiecare dolar produs de economia Argentinei, Germania produce 7,2 dolari.

Scorul este ceva mai blând, la PIB calculat după puterea de cumpărare: 3.170 miliarde de dolari pentru Germania, la 735 miliarde de dolari pentru Argentina. Aici scorul este Germania 4 - Argentina 1.

Scorul este şi mai blând când vine vorba de salariile medii nete. Nemţii iau în medie 2.851 de dolari pe lună, în vreme ce argentinienii doar de 2,8 ori mai puţin.

Rezultat rotunjit la salarii GERMANIA-ARGENTINA:3 – 1.

La salarii, scorul nu exprimă situaţia din teren. Cu toate că salariile din Argentina ar putea creşte cu peste 24% în acest an, creşterea lor rămâne în urma ratei inflaţiei, de aproape 26%.

Argentina bate Germania cu 2 – 1 la proporţia de cetăţeni care trăiesc sub limita de sărăcie (30% la 15%). Argentina este pe locul patru în acest top, ceea ce face din salariu mediu un indicator mai puţin expresiv.

De asemeni, scorul la criminalitate este în favoarea Argentinei: 3-1.

Calitativ, mai trebuie adăugat că în vreme ce Germania contribuie decisiv şi la clasarea Uniunii Europene pe primul loc, Argentina este din nou în pragul falimentului.

Dacă Germania strănută, toată Europa face gripă, mai ales ţările care depind de importurile germane. Şi nici celelalte continente nu se simt mai bine.

GERMANIA-ARGENTINA va fi finala Campionatului Mondial de Fotbal 2014, după ce nemţii au trecut de Brazilia cu scorul de 7-1, iar Argentina a învins Olanda la penalty-uri, cu 4-2. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO