Mediapost Hit Mail s-a relocat într-un depozit de 10.000 mp din Dragomireşti-Vale, pe centura Bucureştiului

Integratorul de servicii de marketing direct Mediapost Hit Mail s-a mutat luna aceasta într-un depozit nou de 10.000 mp în Dragomirești-Vale, pe centura de Nord-Vest a Bucureștiului.
Economica.net - mie, 31 iul. 2019, 07:09
Mediapost Hit Mail s-a relocat într-un depozit de 10.000 mp din Dragomireşti-Vale, pe centura Bucureştiului

De 22 ani pe piață, Mediapost Hit Mail continuă creșterea și în 2019. Față de momentul în care a intrat sub umbrela Poștei Franceze, în urmă cu 10 ani, cifra de afaceri a Mediapost Hit Mail s-a triplat, ajungând în 2018 la 22,5 milioane euro. Compania are peste 400 clienți activi și operează în București, Cluj Napoca și Sofia (Bulgaria), iar recent a încheiat amenajarea și utilarea noului depozit de 10.000 mp din Dragomirești Vale, care-l înlocuiește pe cel vechi de 4.500 mp din Mogoșoaia.

Compania asigură managementul și logistica completă pentru promoțiile de consumatori, clienții externalizand tot ce ține de mecanismul și implementarea acestora (generare coduri unice, trageri la sorți, anunțare câștigători, livrare premii). De asemenea, Mediapost Hit Mail gestionează în mod integrat cluburi de fidelizare și programe de incentive marketing, precum și logistica de materiale promoționale și materiale POS pentru multe companii multinaționale.

În plus, dispune de o bază de date geografice de 4,5 milioane gospodării, care acoperă 1.095 localități – unde o filială din grup distribuie pliante în cutiile poștale.

Cea mai mare creștere dintre liniile de business ale companiei este înregistrată de Fulfill.ro – divizie care în ultimii doi ani a crescut cu 60% anual – o soluție logistică integrată pentru e-commerce, care asigură magazinelor online toate serviciile logistice de care au nevoie, integrându-se complet cu site-ul și curierul. Azi, orice platformă de comerț electronic din România poate gestiona lejer și de la distanță zeci-sute-mii de comenzi zilnic la prețul de ~1.2 euro per colet fără să facă nimic altceva decât să externalizeze serviciile de logistică (recepționare/depozitare produse, preluare comenzi, facturare, ambalare, livrare colete, gestiune retururi).

Anual în România comerțul electronic crește cu circa 30%, peste media mondială de 23%, ceea ce ne clasează pe locul 1 în Europa ca rată de creștere. Iar anul acesta valoarea cumpărăturilor online în România va depăși 5 miliarde euro. Comercianții online care aleg să subcontracteze serviciile logistice către integratori specializați, cum este Mediapost Hit Mail, sunt din ce în ce mai numeroși de la an de an, astfel încât procentul comenzilor realizate de logisticieni a ajuns la 4% din totalul comenzilor de e-commerce (față de peste 20% în SUA). În România există deja peste 15.000 comercianți online, 80% dintre comenzi înregistrându-se prin intermediul telefoanelor mobile și valorând 10 milioane euro zilnic.

Încă de acum 5 ani, când am lansat serviciul Fulfill.ro, am știut că piața are nevoie de un proces logistic complet pentru e-Commerce care să integreze serviciile de preluare, depozitare, realizare colete și administrare retururi, cu timpi de execuție și costuri optimizate. Astfel, decizia de a investi în dublarea capacității noastre de procesare comenzi a venit natural, mai ales că anul trecut ne-am aflat și în situația de a refuza noi clienți din cauza spațiului limitat. Astăzi suntem pregătiți să întâmpinăm logistic orice creștere a comenzilor și să instalăm clienți noi în spațiul nostru din Dragomirești-Vale. Este obligația noastră, de deschizător de drumuri în marketingul direct din România, să fim cu un pas în față”, declară Marian Şeitan, General Manager Mediapost Hit Mail.

Dacă anul trecut grupul Mediapost Hit Mail a încheiat exercițiul financiar cu 22.5 milioane euro și 700 angajați, anul acesta va depăși 25 milioane euro, păstrându-și detașat poziția de leader.

Te-ar mai putea interesa și
UEFA va distribui 331 de milioane de euro echipelor participante la Campionarul European din 2024
UEFA va distribui 331 de milioane de euro echipelor participante la Campionarul European din 2024
UEFA va distribui în total 331 de milioane de euro selecţionatelor participante la Campionatul European din Germania - EURO 2024, a anunţat sâmbătă forul fotbalistic continental, citat de......
Iohannis: România va investi 2,5 miliarde de euro până în 2027 în diversificarea energetică a județelor dependente de industrii intensive în carbon
Iohannis: România va investi 2,5 miliarde de euro până în 2027 în diversificarea energetică a județelor dependente ...
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, sâmbătă, că, până în 2027, România va investi 2,5 miliarde de euro din Fondul ...
COP28: Kamala Harris anunță că SUA vor vărsa 3 miliarde de dolari în Fondul verde pentru climă
COP28: Kamala Harris anunță că SUA vor vărsa 3 miliarde de dolari în Fondul verde pentru climă
Vicepreşedintele american Kamala Harris a anunţat sâmbătă, la COP28 în Dubai, o contribuţie de 3 miliarde de dolari ...
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat intrarea celor trei state într-o confederație
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat intrarea celor trei state într-o confederație
Miniştrii de externe din Mali, Niger şi Burkina Faso au recomandat vineri crearea unei confederaţii cu ambiţia de a realiza ...