Medicii specialişti debutanţi câştigă de la 2.000 lei net lunar în sistemul privat. Lista salariilor oferite de clinicile şi spitalele private

Medijobs, platforma specializată în recrutarea profesioniştilor din Sănătate, a făcut publice salariile nete pe care au fost angajaţi în primele patru luni ale anului 2017 medicii şi asistenţii în sistemul medical privat din România. Medicii debutanţi, specializaţi în Psihiatrie, Pneumologie, Pediatrie, Ortopedie, Nefrologie, Medicină de familie, Endocrinologie sau Dermatologie, au fost angajaţi la începutul acestui an în sistemul privat pe salarii cuprinse între 3.000 lei şi 3.500 lei net lunar. Cel mai prost plătiţi debutanţi au fost stomatologii care au fost angajaţi în sistemul privat pe salarii de 2.000 - 2.500 lei net lunar, arată datele Medijobs. 
Cristina Şomănescu - mar, 11 apr. 2017, 11:50
Medicii specialişti debutanţi câştigă de la 2.000 lei net lunar în sistemul privat. Lista salariilor oferite de clinicile şi spitalele private

Medijobs, platforma specializată în recrutarea profesioniştilor din Sănătate, a făcut publice salariile nete pe care au fost angajaţi la începutul anului 2017 medicii şi asistenţii în sistemul medical privat din România.

Salariile nete oferite medicilor angajaţi cu normă întreagă în sistemul medical privat românesc, în primele patru luni ale anului 2017, comunicate de Medijobs pentru ECONOMICA.NET:

Medicii debutanţi specializaţi în Anestezie şi Terapie Intensivă (ATI) au fost angajaţi la începutul anului 2017 în sistemul medical privat pe salarii nete de maximum 6.000 lei lunar.

Medicii neurologi debutanţi au fost angajaţi în clinici şi spitale private pe salarii medii nete de 6.000 lei, au spus pentru ECONOMICA.NET oficialii Medijobs.

Medii debutanţi, specializaţi în Oftalmologie, Medicina de urgenţă sau Diabetologie, au fost angajaţi în sistemul medical privat pe salarii de maximum 5.000 lei net lunar.

Medicii debutanţi, specializaţi în Recuperare Medicală, Obstetrică – Ginecologie, Medicină Internă, Medicină de Laborator sau Cardiologie, au fost angajaţi în sistemul privat pe salarii de aproape 4.000 lei net lunar.

Medicii debutanţi, specializaţi în Reumatologie, Psihiatrie, Pneumologie, Pediatrie, Ortopedie, Nefrologie, Medicină de familie, Endocrinologie sau Dermatologie, au fost angajaţi în clinici şi spitale private pe salarii cuprinse între 3.000 lei şi 3.500 lei net lunar. 

Medicii stomatologi fără experienţă au fost angajaţi în sistemul medical privat pe salarii cuprinse între 2.000 lei şi 2.500 lei net lunar, arată datele Medijobs.

În medie, medicii specialişti debutanţi au fost angajaţi cu normă întreagă pe salarii cuprinse între 3.000 lei net şi 3.500 de lei lunar în sistemul medical privat din România, potrivit informaţiilor centralizate pe platforma de recrutare Medijobs.

Diferenţe între salariile medicilor fără experienţă s-au înregistrat şi în funcţie de zona ţării în care aceştia aleg să profeseze. Media salariilor medicilor specialişti debutanţi din Moldova e peste media ţării, în jurul pragului de 4.000 de lei. Moldova se confruntă cu un deficit de medici, fără precedent. Astfel că, pentru a convinge medicii să lucreze în clinicile şi spitalele private din Moldova, angajatorii le oferă salarii mai mari decât în restul ţării. În Centrul şi Vestul ţării, salariile medicilor debutanţi se încadrează, în general, în media pieţei, au spus oficialii platformei de recrutare Medijobs.

Medicii specialişti ATI, care au între trei şi cinci ani experienţă, au fost angajaţi full time pe salarii de maximum 10.000 lei net lunar în sistemul medical privat în primele patru luni ale anului 2017, arată datele Medijobs.

Veniturile medicilor specialişti din sistemul de sănătate privat sunt alcătuite în cele mai multe cazuri din salariu net, un procent din încasările venite în urma consultaţiilor (în general, procentul variază între 45 si 50%, în funcţie de companie) şi anumite sporuri, în funcţie de specializare.

Pe ce salarii au fost angajaţi cu normă întreagă asistenţii medicali în sistemul privat, la începutul anului 2017

În medie, salariile oferite asistenţilor medicali debutanţi, angajaţi în primele patru luni ale acestui an cu normă întreagă în clinici şi spitale private, au fost de 1.500 lei net lunar.

Asistenţii medicali debutanţi, care lucrează cu normă întreagă în secţiile de Terapie Intensivă din sistemul medical privat, au fost angajaţi în acest an pe salarii de 1.800 de lei net lunar. 

Asistenţii debutanţi, care lucrează în secţiile de Chirurgie, Urgenţe, la Cardiologie sau Obstetrică – Ginecologie ale clinicilor şi spitalelor private, au fost angajaţi full time pe salarii de peste 1.600 lei net lunar.

„În medie, asistenţii medicali din Moldova au salarii cuprinse între 1.500 şi 1.600 de lei, motivul principal al acestei diferențe fiind încercarea companiilor de a atrage mai mult personal în această zonă, pentru a suplini deficitul de forţă de muncă. În ceea ce priveşte salariile asistenţilor din zona Centrală şi de Vest a ţării, acestea se încadrează în intervalul 1.200 – 1.600 de lei net lunar”, spun oficialii Medijobs.

Asistenţii medicali cu experienţă au fost angajaţi cu normă întreagă în sistemul privat pe salarii cuprinse între 2.000 lei şi 2.500 lei net lunar, cu excepţia celor din ATI, pentru care salariile pot ajunge până la 3.000 de lei net lunar.

Pe lângă salariu, asistenţii primesc bonuri de masă, în valoare de maximum 300 de lei pe lună şi, în unele cazuri, tichete de vacanţă, potrivit informaţiilor Medijobs.

Precizări

Toate salariile enumerate mai sus vizează profesioniştii din Sănătate, angajaţi cu normă întreagă în sistemul medical privat, prin intermediul platoformei de recrutare Medijobs, de la 1 ianuarie 2017 până în aprilie 2017. 

Consultaţi la acest link lista angajatorilor din sistemul medical privat care fac recrutări pe Medijobs. 

Datele prezentate în raport au fost extrase din peste 300 de procese de recrutare desfăşurate direct prin platforma medijobs.ro, în prima parte a anului 2017.

Până în prezent, în platforma Medijobs s-au înscris peste 10.800 de specialişti şi peste 520 companii din domeniul medical.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie. Cresc accizele, cu cât vei plăti în plus
Guvernul scumpește benzina și motorina, de la 1 ianuarie. Cresc accizele, cu cât vei plăti în plus
Ministerul Finanțelor a publicat noile accize care vor fi plătite în anul 2022, iar cele la carburanți au parte de o ...
Corina Creţu: Salariul minim în România ar ajunge la 3.500 de lei dacă s-ar aplica indicatorul de 60% din salariul mediu brut
Corina Creţu: Salariul minim în România ar ajunge la 3.500 de lei dacă s-ar aplica indicatorul de 60% din salariul mediu ...
Corina Creţu, membru supleant în Comisia pentru ocuparea forţei de muncă şi afaceri sociale a Parlamentului European, ...
Cinci mari retaileri s-au întâlnit astăzi cu oficialii ANPC. Menținem un nivel constant al controalelor, anunță instituția
Cinci mari retaileri s-au întâlnit astăzi cu oficialii ANPC. Menținem un nivel constant al controalelor, anunță instituția
Cinci dintre cei mai mari retaileri alimentari, toți cu acționariat german, respectiv Kaufland, Lidl, Penny, Selgros și ...