MedLife a preluat 51% din părţile sociale ale grupului Provita, specializat în terapia durerii

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, a preluat 51% din părţile sociale ale grupului Provita, fondat de medicul Ovidiu Palea şi specializat în terapia durerii şi chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale. Provita se extinde în afara Capitalei şi va deschide în curând la Suceava prima sa clinică din provincie, în urma unei investiţii de 2,5 milioane de euro. De asemenea, Provita îşi schimbă numele în "Nord", conform informaţiilor Economica.net.
Cristina Şomănescu - mie, 05 oct. 2022, 09:47
MedLife a preluat 51% din părţile sociale ale grupului Provita, specializat în terapia durerii

După perfectarea acestei tranzacții, actuala echipă de management și fondatorii grupului Provita își vor menţine atribuțiile și vor fi în continuare responsabili de dezvoltarea și extinderea operațiunilor medicale ale grupului, în acord cu strategia MedLife.

Provita are cinci clinici şi un laborator în Bucureşti. Provita deţine şi un centru de instruire în terapia durerii, aprobat de European Society of Regional Anaesthesia and Pain Therapy.

Provita se va extinde în afara Bucureştiului şi va inaugura în curând o clinică la Suceava, în urma unei investiţii de 2,5 milioane de euro, conform informaţiilor obţinute de Economica.net.

Clinica Provita din Suceava va avea un centru integrat de terapia durerii şi un centru pentru gestionarea patologiilor sânului. Pacienții vor avea acces la consultații, investigații, biopsie, intervenții minim invazive și servicii de recuperare medicală, spun oficialii Provita.

Ȋn centrul de terapia durerii din București ne vin pacienți din toate colțurile țării, ceea ce ne arată cât de mare nevoie este ȋn piață de astfel de servicii. Clinica din Suceava este un prim pas ȋn dezvoltarea acestui concept integrat pe care ne dorim să îl scalăm la nivel național. Am investit ȋn echipamente imagistice de ultimă generație, care nu existau până acum ȋn regiune și am format o echipă de medici profesioniști și dedicați. Dorința mea cea mai mare este ca toți românii să beneficieze de servicii medicale de calitate, cât mai aproape de ei”, a spus medicul Ovidiu Nicolae Palea (foto), fondatorul grupului Provita.

Ȋn următoarea perioadă, grupul Provita îşi va schimba denumirea în Nord. Procesul de rebranding va dura câteva luni, spun oficialii grupului.

În primăvara anului 2023 Provita va inaugura spitalul multidisciplinar care va funcţiona în clădirea de birouri Iride 18 din Bucureşti, potrivit informaţiilor Economica.net.

Lucrările de transformare a clădirii de birouri în spital au început în luna mai 2021, aşa cum Economica.net a anunţat anul trecut. Spitalul Provita va avea 110 paturi. Clădirea de birouri a fost integral închiriată de grupul Provita, pe o perioadă de 25 de ani, au spus oficialii grupului Provita pentru Economica.net în aprilie 2021.

Nevoile pacienților și modul în care răspundem acestora printr-o abordare multidisciplinară și empatică a actului medical stau la baza activității grupului Provita. Ne bucurăm să găsim în MedLife un partener strategic care se aliniază acestei viziuni și alături de care vom continua să ne urmărim obiectivul principal de a construi în următorii ani o rețea de centre cu servicii medicale complexe, pentru un număr cât mai mare de pacienți atât din București, cât și din celelalte mari orașe din țară”, a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Provita.

Provita este un grup de centre medicale de excelență din București. Centrul Medical Provita, parte din grupul Provita, este una dintre puținele instituții medicale din țară specializate în terapia durerii și chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale. Începând cu luna ianuarie 2019, Centrul de Diagnostic și Tratament Provita a devenit primul Centru de Instruire în Terapia Durerii aprobat de  ESRA (The European Society of Regional Anaesthesia & Pain Therapy) din Europa Centrală și de Est.

Citeşte şi:

Te-ar mai putea interesa și
Rabla pentru Electrocasnice: De luni începe selectarea voucherelor
Rabla pentru Electrocasnice: De luni începe selectarea voucherelor
Selectarea voucherelor în prima etapă a Programului Rabla pentru Electrocasnice începe luni, de la ora 10.00. Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat că programul va fi regândit, iar cei......
Numărul ucrainenilor care au intrat în România sâmbătă, în creştere cu aproape 24% – Poliția de Frontieră
Numărul ucrainenilor care au intrat în România sâmbătă, în creştere cu aproape 24% – Poliția de Frontieră
Poliţia de Frontieră anunţă că la graniţă au efectuat formalităţile de control, sâmbătă, atât pe sensul de intrare, ...
CNBC: Statele Unite vor ca Europa să adopte o politică fermă împotriva Chinei, dar UE nu îşi permite să facă acest lucru
CNBC: Statele Unite vor ca Europa să adopte o politică fermă împotriva Chinei, dar UE nu îşi permite să facă acest lucru
Statele Unite şi-au intensificat retorica fermă împotriva Chinei şi vor ca Europa să le urmeze exemplul, dar blocul ...
Comisar european: În faţa subvenţiilor americane, UE trebuie să-şi ”susţină” industria
Comisar european: În faţa subvenţiilor americane, UE trebuie să-şi ”susţină” industria
Comisarul european pentru piaţa internă, Thierry Breton, a lansat un apel la crearea unui "fond european de suveranitate ...