MedLife va prelua 51% din acţiunile grupului Provita, specializat în terapia durerii

MedLife, liderul pieţei de servicii medicale private din România, va prelua 51% din acţiunile grupului Provita, fondat de medicul Ovidiu Palea şi specializat în terapia durerii şi chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale. Provita se extinde în afara Capitalei şi va deschide în curând la Suceava prima sa clinică din provincie, în urma unei investiţii de 2,5 milioane de euro. De asemenea, Provita îşi schimbă numele în "Nord", conform informaţiilor Economica.net.
Cristina Şomănescu - mie, 05 oct. 2022, 09:47
MedLife va prelua 51% din acţiunile grupului Provita, specializat în terapia durerii

La 4 octombrie 2022, MedLife a semnat contractul de vânzare-cumpărare cu Ovidiu Nicolae Palea, Ada Palea și Nicolae Palea privind achiziția a 51% din acțiunile firmei Centrul de Diagnostic și Tratament Provita SRL, potrivit informaţiilor obţinute de Economica.net.

Deocamdată, Centrul de Diagnostic și Tratament Provita e o societate cu răspundere limitată, capitalul social al acesteia fiind format din părţi sociale şi nu din acţiuni. La fel ca în cazul celorlalte achiziţii cu profiluri similare, în pregătirea tranzacţiei de preluare a controlului asupra societăţii de către MedLife, forma juridică a firmei va fi schimbată din SRL în societate pe acţiuni.

După perfectarea acestei tranzacții, actuala echipă de management și fondatorii grupului Provita își vor menţine atribuțiile și vor fi în continuare responsabili de dezvoltarea și extinderea operațiunilor medicale ale grupului, în acord cu strategia MedLife.

Provita are cinci clinici şi un laborator în Bucureşti. Provita deţine şi un centru de instruire în terapia durerii, aprobat de European Society of Regional Anaesthesia and Pain Therapy.

Provita se va extinde în afara Bucureştiului şi va inaugura în curând o clinică la Suceava, în urma unei investiţii de 2,5 milioane de euro, conform informaţiilor obţinute de Economica.net.

Clinica Provita din Suceava va avea un centru integrat de terapia durerii şi un centru pentru gestionarea patologiilor sânului. Pacienții vor avea acces la consultații, investigații, biopsie, intervenții minim invazive și servicii de recuperare medicală, spun oficialii Provita.

Ȋn centrul de terapia durerii din București ne vin pacienți din toate colțurile țării, ceea ce ne arată cât de mare nevoie este ȋn piață de astfel de servicii. Clinica din Suceava este un prim pas ȋn dezvoltarea acestui concept integrat pe care ne dorim să îl scalăm la nivel național. Am investit ȋn echipamente imagistice de ultimă generație, care nu existau până acum ȋn regiune și am format o echipă de medici profesioniști și dedicați. Dorința mea cea mai mare este ca toți românii să beneficieze de servicii medicale de calitate, cât mai aproape de ei”, a spus medicul Ovidiu Nicolae Palea (foto), fondatorul grupului Provita.

Ȋn următoarea perioadă, grupul Provita îşi va schimba denumirea în Nord. Procesul de rebranding va dura câteva luni, spun oficialii grupului.

În primăvara anului 2023 Provita va inaugura spitalul multidisciplinar care va funcţiona în clădirea de birouri Iride 18 din Bucureşti, potrivit informaţiilor Economica.net.

Lucrările de transformare a clădirii de birouri în spital au început în luna mai 2021, după cum Economica.net a anunţat anul trecut. Spitalul Provita va avea 110 paturi. Clădirea de birouri a fost integral închiriată de grupul Provita, pe o perioadă de 25 de ani, au spus oficialii grupului Provita pentru Economica.net în aprilie 2021.

Nevoile pacienților și modul în care răspundem acestora printr-o abordare multidisciplinară și empatică a actului medical stau la baza activității grupului Provita. Ne bucurăm să găsim în MedLife un partener strategic care se aliniază acestei viziuni și alături de care vom continua să ne urmărim obiectivul principal de a construi în următorii ani o rețea de centre cu servicii medicale complexe, pentru un număr cât mai mare de pacienți atât din București, cât și din celelalte mari orașe din țară”, a declarat dr. Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul Provita.

Provita este un grup de centre medicale de excelență din București. Centrul Medical Provita, parte din grupul Provita, este una dintre puținele instituții medicale din țară specializate în terapia durerii și chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale.

Începând cu luna ianuarie 2019, Centrul de Diagnostic și Tratament Provita a devenit primul Centru de Instruire în Terapia Durerii din Europa Centrală și de Est, aprobat de The European Society of Regional Anaesthesia and Pain Therapy.

Actualizare

La 21 februarie 2023 s-a schimbat forma juridică a firmei Centrul de Diagnostic şi Tratament Provita în SA.

La 14 februarie 2023, asociaţii Centrului de Diagnostic şi Tratament Provita SRL au decis schimbarea formei juridice a societății din societate cu răspundere limitată în societate pe acţiuni, se arată într-o decizie a firmei, consultată de Economica.net.

Ca urmare a aceste hotărâri, acţionarii Centrului de Diagnostic şi Tratament Provita sunt:

  • Ovidiu Palea şi Ada Palea, fiecare dintre ei cu 49,505% din capitalul social al societăţii;
  • Nicolae Palea cu 0,99% din capitalul social al firmei.

La 21 februarie 2023 a fost înregistrat la Registrul Comerţului textul actualizat al actului constitutiv al societăţii, în acord cu schimbările antemenţionate.

Citeşte şi:

Te-ar mai putea interesa și
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Farmec a realizat o cifră de afaceri de peste 71 de milioane de euro în 2023, în creștere cu aproape 20%
Compania Farmec anunță că a încheiat anul 2023 cu o cifră de afaceri de peste 358 de milioane de lei (peste 71 de milioane de euro), un nou record pentru producătorul român de produse......
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
Romgaz a devenit membru asociat al ARIR
ARIR (Asociația Română pentru Relația cu Investitorii), promotorul conceptului de Investor Relations (IR), a anunțat ...
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan ...
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...