MedLife mizează pe afaceri de peste 80 milioane de euro în 2014

MedLife, liderul pieței de servicii medicale private din România, confirmă estimările anunțate la începutul anului, că va încheia 2014 cu o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro şi că va ajunge la peste 3.000 de salariaţi. 
Cristina Şomănescu - mie, 11 iun. 2014, 12:14
MedLife mizează pe afaceri de peste 80 milioane de euro în 2014

„În ultimii ani, datorită lipsei de predictibilitate privind reglementările sistemului medical din România, MedLife a ales ca strategie centrală dezvoltarea cu predilecție a serviciilor medicale adresate clienților privați, consolidându-și poziția pe această piață, și agregat în România, devenind entitatea medicală care deservește cei mai mulți pacienți pe teritoriul țării noastre”, a spus Mihai Marcu, președintele Consiliului de Administrație al MedLife.

5.000 de pacienți plătitori (care nu sunt abonaţi MedLife) accesează zilnic serviciile companiei, în toată ţara.

„Considerăm că Ministerul Sănătății și Casa Națională de Sănătate ar trebui să privească marii operatori medicali, cei cu un impact semnificativ în degrevarea Fondului Unic de Sănătate, ca mari angajatori de cadre medicale calificate și mari contribuabili la bugetul statului, și nu în ultimul rând, ca parteneri cu care să poată construi împreună un sistem agregat de sănătate mai performant”, a adăugat Mihai Marcu.

Ce spune Mihai Marcu despre noul Contract-Cadru din Sănătate

„Dacă în cazul pieței medicamentelor s-a decis în urmă cu mai mulți ani că fondurile din sistemul de stat trebuie să urmeze pacientul, lucrând în avantajul acestuia, în cazul serviciilor spitalicești s-a decis ca în continuare pacientul să nu aibă dreptul de a alege, ci să fie nevoit să se adreseze unităților medicale de stat sau private care dispun de fonduri de la CNAS. O nemulțumire exprimată frecvent de MedLife în ultimii ani a fost înăsprirea condițiilor cu care spitalele private pot contracta fonduri publice, și cu precădere, limitarea diferențiată a sumelor ce pot fi contractate de diferiți furnizori medicali privați„, a explicat Mihai Marcu.

De asemenea, compania semnalează situaţia în care se află tot mai mulţi români care contribuie efectiv la Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate şi care nu accesează serviciile medicale oferite de sistemul sanitar public, pe cale de consecinţă nu beneficiază de banii plătiţi obligatoriu în contul CASS-ului, şi care aleg să se trateze în unităţi medicale private.

„Casa Națională de Sănătate și Ministerul Sănătății continuă să dezavantajeze chiar pacienții care își plătesc corect taxele către stat, oamenii activi care muncesc sunt aceia care preferă condiții de top și optează și pentru spitalele ori clinicile private și care fără îndoială și-ar dori să poată beneficia parțial de sumele plătite în calitate de asigurat către stat”, adaugă Mihai Marcu.

Oficialii companiei mai spun că spitalele private care în anii trecuți au fost restricționate la contractare în anul 2013 din cauza limitării de 5% a domeniului privat sunt și în acest an restricționate prin introducerea unei restricții artificiale de creștere cu 125% față de anul precedent, deși în mod paradoxal spitalele nou-înființate nu vor fi afectate de această regulă.

MedLife va continua expansiunea teritorială, în conformitate cu planul anunțat inițial pentru anul 2014, iar după deschiderile celor două clinici de mari dimensiuni din Galați și Iași, va deschide încă două hyperclinici la Cluj și Constanța, până la finele anului.
Pentru anul viitor, MedLife are în plan deschiderea a încă cel puțin patru clinici, în orașele Pitești, Craiova, Tîrgu-Mureș sau Ploiești și Oradea.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
Ce acoperă ajutorul de înmormântare în România?
În țara noastră sunt acordate o serie de ajutoare sociale pentru a putea veni în sprijinul persoanelor aflate în dificultate ...
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza migranților – surse
Uniunea Europeană a adăugat pe lista de sancțiuni impuse Belarusului 28 de persoane și entități implicate în criza ...
Reprezentanţii celor 27 de state ale Uniunii Europene şi-au dat acordul miercuri pentru extinderea listei de sancţiuni ...
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Doar 24.837 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în ultimele 24 de ore
Un număr de 24.837 de doze de vaccin Pfizer, Moderna, AstraZeneca şi Johnson&Johnson au fost administrate în ultimele ...