MedLife va investi 3,5 mil. euro în extindere şi estimează afaceri de 75 milioane euro în acest an

Operatorul de servicii medicale private MedLife estimează pentru acest an o creştere a cifrei de afaceri până la 75 milioane euro, de la 59 milioane euro anul trecut, şi are în plan investiţii de 3,5 milioane euro în extinderea reţelei de hyperclinici în oraşele mari din ţară.
Economica.net - mie, 29 mai 2013, 11:21
MedLife va investi 3,5 mil. euro în extindere şi estimează afaceri de 75 milioane euro în acest an

„Anul acesta mizăm pe o cifră de afaceri de 72 milioane de euro. Cu toate acestea, sunt premise să ajungem la valoarea de 75 milioane de euro, această diferenţă fiind pusă în balanţă de evoluţia macroeconomică şi de sumele pe care le vom contracta de la CNAS”, a declarat, într-un comunicat, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife, Mihail Marcu.

Anul trecut compania a înregistrat o cifră de afaceri cumulată de 63 milioane euro, iar cifra de afaceri consolidată şi auditată la nivel de grup, conform standardelor internaţionale, a fost de aproximativ 59 de milioane euro.

În primele trei luni ale acestui an, compania a înregistrat o cifră de afaceri la nivel de grup de 17,6 milioane euro, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi periodă a anului trecut, când s-a situat la circa 14,8 milioane euro.

Potrivit reprezentanţilor companiei, cea mai mare rată de creştere a fost înregistrată la nivelul reţelei de spitale care a raportat un avans de 29% faţă de primul trimestru al anului trecut. În ceea ce priveşte rata de creştere a reţelelor de laboratoare şi clinici, aceasta a rămas constantă, cele două linii de business raportând majorări de 23%, respectiv 22% faţă de 2012.

„Rezultatele din primul trimestru ne-au confirmat încă o dată poziţia noastră de lider de piaţă. Am continuat să înregistăm un ritm important de creştere în condiţiile în care piaţa agregată nu a depăşit o creştere de 12-14% la nivel naţional. Vom păstra acest trend şi în următoarea perioadă, adiţional vom face noi investiţii care să susţină business-ul nostru la nivel naţional. În acest sens, avem în plan să începem extinderea lanţului de hyperclinici în oraşele mari din ţară, investiţia iniţială pentru acest proiect fiind de 3,5 milioane euro”, a mai spus Marcu.

În perioada analizată, MedLife a avut peste jumătate de million de clienţi în zona de retail (plătitori cash), media zilnică a celor care au necesitat servicii medicale fiind de peste 5.500 de pacienţi. În zona corporate, compania a câştigat 20.000 de clienţi noi, numărul total al celor arondaţi la serviciile MedLife fiind, în prezent, de 200.000 abonaţi.

În ceea ce priveşte decontările de la CNAS, reprezentantul MedLife spune că derogările de la regulile de aplicare a contractului cadru privind contractarea fondurilor publice de către spitalele private duce la alterarea concurenţei pe acest segment.

„Menţionăm că de la începutul anului reprezentanţii Ministerului Sănătăţii şi ai CNAS au aprobat o serie de ordonanţe prin care au fost schimbate consecutiv regulile de aplicare a contracului cadru privind contractarea fondurilor publice de către spitalele private în acest an. Astfel, dacă prin contractul cadru publicat iniţial reieşea clar că toate spitalele private vor avea un algoritm unanim de contractare a acestor fonduri – măsură susţinută public de către MedLife – s-a ajuns în situaţia în care prin aprobarea unor comisii paritare, să se acorde derogări de la regulile general valabile şi care să ducă, ca atare, la alterarea mediului concurenţial”, a explicat Marcu.

El a adăugat că este necesară o predictibilitate mai mare privind contractarea acestor fonduri, respectiv anunţarea cel tarziu în luna septembrie a anului precedent a contractului cadru şi ale normelor de aplicare pentru anul următor.

„De asemenea, propunem ca măsură strategică, în vederea atragerii de investitori de calibru în acest sector, eliminarea tuturor comisiilor şi a structurilor care pot acorda orice fel de derogări. Pentru ca investitorii şi finanţatorii să investească în sectorul sanitar este nevoie de o vizibilitate mare şi de ansamblu a modului în care funcţionează sistemul, dar şi de măsuri care să ducă la competitivitate pe termen mediu şi lung. Dacă regulile de contractare a fondurilor vor deveni clare şi previzibile, investitorii în sănătate nu vor întârzia să apară”, mai spune Marcu.

MedLife este cel mai mare operator de servicii medicale private din România, activează pe piața încă din 1996 şi acoperă toate zonele de activitate medicală: ambulatoriu, spitale, maternităţi, laboratoare şi farmacii.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în nouă hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov şi Arad, opt laboratoare proprii de analize, şase spitale în Bucureşti, Braşov şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecolgie, trei maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 28 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, nouă centre de excelenţă cu specializare unică, şase farmacii proprii PharmaLife Med şi prin colaborări cu 135 clinici medicale la nivel naţional.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Departamentul de Stat a avertizat că proiectul Nord Stream 2 nu va avansa în cazul unei invazii ruseşti
Departamentul de Stat a avertizat că proiectul Nord Stream 2 nu va avansa în cazul unei invazii ruseşti
Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat miercuri că Nord Stream 2, proiectul gazoductului ...
Noi sancţiuni rutiere pentru comportament agresiv sau depășiri neregulamentare
Noi sancţiuni rutiere pentru comportament agresiv sau depășiri neregulamentare
Guvernul urmează să aprobe printr-o ordonanţă modificarea şi completarea OUG nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile ...
Cu cât a majorat IKEA prețurile din România. Date oficiale
Cu cât a majorat IKEA prețurile din România. Date oficiale
Retailerul suedez de mobilă IKEA a operat și în România schimbări de prețuri, ca urmare a majorărilor apărute pe ...