MedLife vrea să împrumute alte 10 milioane de euro, pentru noi achiziţii

Acţionarii MedLife vor discuta, în şedinţa din 8 octombrie, posibilitatea majorării cu 10 milioane de euro, până la 80 de milioane de euro, a unei limite de credit existente, pentru eventuale noi achiziţii în piaţă, potrivit unui comunicat al companiei.
Economica.net - vin, 31 aug. 2018, 12:40
MedLife vrea să împrumute alte 10 milioane de euro, pentru noi achiziţii

Astfel, pe ordinea de zi se află autorizarea Consiliului de Administraţie al societăţii pentru a negocia cu Banca Comercială Română S.A, precum şi cu alte entităţi care vor participa la finanţare, prelungirea duratei de rambursare, rearanjarea termenelor şi condiţiilor aferente, refinanţarea facilităţilor existente şi majorarea limitei de credit cu 10 milioane euro, până la un prag maximal de 80 milioane euro.

Limita suplimentară de credit de 10 milioane euro va fi sub forma unui credit stand by şi va fi folosit de MedLife în principal pentru eventuale noi oportunităţi de achiziţii în piaţă.

„MedLife îşi propune să rămână activă pe piaţa de achiziţii, chiar dacă s-a atins deja un nivel mare de consolidare la acest moment. Tot prin această reaşezare a creditului sindicalizat, urmărim renegocierea dobânzilor la un nivel fix, de preferinţă mai mic decât cel prezent, în aşa fel încât compania să fie protejată de un eventual risc de creştere a marjelor EURIBOR”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO MedLife Group, citat în comunicat.

Un alt punct de discuţie în şedinţa Adunării Generale a Acţionarilor va fi împuternicirea Consiliului de Administraţie să decidă oferirea de acţiuni MedLife către actuali sau foşti angajaţi sau actuali sau foşti membri ai conducerii filialelor (numiţi Destinatarii Programului) care au şi calitatea de acţionari/asociaţi ai acestor filiale (companii din grup, unităţi medicale), în schimbul acţiunilor deţinute de Destinatarii Programului în filiale.

„Oferirea de acţiuni MedLife către Destinatarii Programului în schimbul acţiunilor/părţilor sociale deţinute de aceştia în filialele MedLife vizează alinierea la nivel de grup, dar şi concordanţa cu strategia de achiziţii, care recunoaşte şi încurajează contribuţia fondatorilor filialelor la activitatea integrată a grupului MedLife”, argumentează oficialii companiei.

MedLife a încheiat primul semestru din 2018 cu o cifră de afaceri consolidată pro-forma în valoare de 400 milioane de lei, în creştere cu 33% faţă de aceeaşi perioadă din 2017.

Pentru cea de-a doua jumătate a anului 2018, reprezentaţii MedLife îşi propun să menţină ritmul accelerat de dezvoltare al companiei, creşterea proiectată fiind de peste 20% faţă de 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica a scos la licitație contractul pentru o nouă hidrocentrală, Nehoiașu 2
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a scos la licitație lucrările pentri finalizarea centralei Nehoiașu 2, parte a amenajării hidrotehnice Siriu-Surduc......
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
De la poarta fermei pe raft. Cum se modifică prețurile în România vs celelalte state din UE
Luând ca exemplu merele, produs pentru care există date atât la nivel local cât și pentru mare parte dintre statele ...
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
BMW, de la „testul” i3 la poziția de lider al mărcilor premium în domeniul mașinilor electrice
Debutul pe piață al modelului electric BMW i3 a fost unul dificil, însă acum marca și-a depășit clar rivalii din segmentul ...
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen răspândit în România, deși e o faptă penală
George Zlati, avocat: Accesarea telefoanelor, a Facebook-ului partenerilor sau foștilor parteneri de viață e un fenomen ...
Topul infracțiunilor informatice din România este condus de accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni ...