1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Extern

Medvedev: Administraţia americană este impredictibilă. Crimeea este istoria şi destinul Rusiei

Premierul rus Dmitri Medvedev a declarat că politica SUA este lipsită de predictibilitate, referindu-se la decizia Washingtonului de a impune mai multe runde de sancţiuni împotriva Moscovei, dar şi că peninsula Crimeea, anexată la începutul anului, este 'istoria şi destinul' Rusiei, relatează Reuters.

10 dec, 2014 | Agerpres

'Problema este legată de adecvarea şi predictibilitatea partenerilor noştri', a spus Medvedev într-un interviu televizat pentru media ruse.

'Şi ce fac americanii? Impun ţării noastre sancţiuni, încearcă să adune un front ostil Rusiei. Acestea sunt acţiuni neprietenoase, este absolut evident', a adăugat premierul rus.

Medvedev a spus totodată că revenirea Crimeii, anexată de la Ucraina la începutul acestui an, a fost destinul Rusiei, afirmaţie asemănătoare cu cele de până acum ale preşedintelui Vladimir Putin.

'Crimeea nu este o problemă economică. Atunci când vorbim despre Crimeea, ne dăm seama că este istoria noastră, destinul nostru, dar şi durerea noastră, şi că există mulţi oameni (acolo) care au votat în acest an în favoarea revenirii la Federaţia Rusă', a mai declarat el.

Rusia a anexat Crimeea de la Ucraina la începutul acestui an, declanşând cea mai gravă criză Est-Vest de după Războiul Rece şi atrăgând sancţiuni occidentale, de la îngheţarea activelor la interzicerea acordării de vize.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO