1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Medvedev: PIB-ul Rusiei va creşte cu cel mult 2% în 2013

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a estimat luni că în acest an economia rusă va înregistra o creştere de 2% 'în cel mai bun scenariu', adică un ritm de creştere semnificativ mai mic decât cel înregistrat în anii precedenţi, ca urmare a conjuncturii internaţionale negative, transmite AFP.

21 oct, 2013 | Agerpres

Potrivit datelor statistice, economia rusă a înregistrat o creştere anuală de 1,2% în trimestrul al doilea, după un avans de 1,6% în primul trimestru.

'În primele opt luni ale acestui an, PIB-ul Rusiei a crescut cu 1,5% comparativ cu perioada similară a anului trecut, faţă de o creştere de 4,5% înregistrată în 2012. Aşteptările pentru acest an fluctuează, însă în cel mai bun scenariu va fi vorba de o creştere în jurul a 2%', a spus Dmitri Medvedev la o reuniune dedicată investiţiilor străine în Rusia. 'Unul din factorii principali este situaţia economică externă, având în vedere faptul că economia noastră este una orientată spre exporturi', a adăugat Medvedev, explicând motivele încetinirii economiei ruseşti.

Guvernul rus, care la începutul anului miza pe o creştere economică de 3,6% în acest an, şi-a revizuit de două ori prognozele de creştere pentru 2013 şi în prezent mizează pe un avans de 1,8%, după o creştere de 3,4% în 2012 şi una de 4,3% în 2011. Cu toate acestea, săptămâna trecută vice-ministrul Economiei, Andrey Klepach , a apreciat că prognoza oficială este una 'optimistă', avertizând că stagnarea economiei a continuat în vara acestui an în pofida speranţelor pentru o relansare.

Rusia este cel mai mare producător mondial de energie, iar exporturile de materii prime şi hidrocarburi asigură jumătate din veniturile la bugetul federal.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO