Membri ai Partidului Laburist lansează o platformă pro-Brexit

Membri ai Partidului Laburist, principala formaţiune de opoziţie britanică, au lansat miercuri o campanie pentru votul în favoarea ieşirii Marii Britanii din UE la referendumul care urmează a se organiza pe această temă, o iniţiativă care este diferită faţă de linia partidului, relatează AFP, citată de Agerpres.
Economica.net - mie, 20 ian. 2016, 19:42
Membri ai Partidului Laburist lansează o platformă pro-Brexit

Numită ‘Labour Leave’, mişcarea a fost lansată de mai mulţi parlamentari laburişti şi se bucură de susţinerea omului de afaceri John Mills, cel mai mare donator individual al partidului din ultimii ani.

UE este o organizaţie ‘antidemocratică, antisocialistă şi care nu dă nicio socoteală’, a declarat unul dintre aceşti parlamentari, Kate Hoey.

Iniţiativa merge împotriva liniei oficiale a partidului, al cărui preşedinte, Jeremy Corbyn, eurosceptic până la alegerea sa în fruntea laburiştilor în septembrie 2015, a anunţat că partidul său va face campanie în favoarea rămânerii în blocul comunitar.

Promisă până la finalul lui 2017 de prim-ministrul David Cameron, consultarea ar putea avea loc încă din 2016, dacă va exista un acord la summitul din 19 şi 20 februarie de la Bruxelles privind negocierile în curs între UE şi executivul britanic.

David Cameron, care conduce aceste negocieri, a menţionat că va face campanie pentru menţinerea Marii Britanii în UE cu condiţia de a obţine o serie de reforme.

Însă din punctul de vedere al lui Graham Stringer, un alt parlamentar laburist angrenat în iniţiativa ‘Labour Leave’, prim-ministrul nu cere decât foarte puţin în condiţiile în care, susţine el, 55% din electoratul laburist aspiră la o renegociere profundă.

‘Labour Leave’ devine cea de a treia platformă pro-‘Brexit’, după ‘Leave.EU’, susţinută de partidul antiimigraţie UKIP al lui Nigel Farage, şi ‘Vote Leave’, iniţiativă pluripartită promovată în special de conservatori eurofobi.

Potrivit unui sondaj publicat sâmbătă de ziarul Mail on Sunday, votul împotriva rămânerii în UE ar fi de 53%, în timp ce pentru s-ar pronunţa doar 47% dintre britanici, cifre care nu-i contabilizează pe indecişi.

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...