Mercedes va avea 8 modele complet electrice în construcție până în 2022

Brandul auto Mercedes, deținut de Daimler, va avea până în 2022, opt modele complet electrice în producție, la care se adaugă alte 25 de modele hibrid până în 2025. De altfel, germanii vor să-și electrifice întreaga linie de producție până cel târziu în 2039, iar toate fabricile de autovehicule și baterii vor fi modificate pentru  atinge ținta propusă. 
Răzvan Zamfir - vin, 01 ian. 2021, 00:47
Mercedes va avea 8 modele complet electrice în construcție până în 2022

De altfel, construcția EQS, primul sedan electric de lux al Mercedes-Benz, va începe în prima jumătate a anului 2021 în fabrica 56 de pe site-ul Sindelfingen (Germania). Odată cu lansarea producției SUV-ului compact electric EQA la uzina de la Rastatt (Germania) și decizia actuală de localizare a producției EQB în uzina maghiară din Kecskemét, compania face pași importanți în direcția neutralizării portofoliului de produse poluante.

Iar lucrurile au fost, de asemenea, orientat spre „Electric First” și în rețeaua globală de producție a grupului propulsor. De asemenea, sistemele de baterii de înaltă eficiență vor fi fabricate și asamblate în cadrul rețelei de producție.

Citește și: Retailul alimentar a ajuns să ruleze 24 de miliarde de euro, la final de 2020. Anul acesta s-au deschis peste 900 de magazine moderne

„Rețeaua de producție Mercedes-Benz este globală, digitală și flexibilă și este pregătită pentru viitoarea ofensivă electrică. Începem acum un adevărat foc de artificii Mercedes-EQ. Șase lansări de produse electrice până în 2022 subliniază puterea și competența site-urilor noastre de producție Mercedes-Benz din întreaga lume. Rețeaua de producție va avea în total șase locații de mașini Mercedes-EQ. Producția locală de sisteme de baterii extrem de eficiente joacă un rol central în strategia Mercedes-Benz – împreună cu un concept cuprinzător de durabilitate care acoperă întregul ciclu de viață al bateriei până la reciclare”, spune Jörg Burzer, membru al consiliului de administrație al Mercedes-Benz AG, producție și lanț de aprovizionare.

2 SUV-uri electrice în 2021

Clienții clasei de mașini compacte vor primi două SUV-uri compacte complet electrice, denumite EQA și EQB în 2021. EQA va fi lansat pe 20 ianuarie 2021 ca fiind primul derivat complet electric al acestei mașini compacte. La fel ca la EQC de la Bremen și Beijing și EQV de la Vitoria, care sunt deja pe piață, modelele complet electrice din uzina Rastatt rulează pe aceeași linie de producție ca și vehiculele compacte cu acționări convenționale și hibride.

Asta înseamnă că toate cele cinci vehicule produse în Rastatt sunt electrificate: Pe lângă EQA complet electric, Clasa A, Clasa A sedan, Clasa B și SUV-ul compact GLA sunt produse și la uzina Mercedes-Benz din Rastatt – cu motoare cu ardere, precum și unitatea hibridă plug-in. Producția EQA va urma și anul viitor (2021) la BBAC din Beijing pentru piața chineză.

Producția EQB va fi lansată în 2021 în două locații din rețeaua globală de producție Mercedes-Benz Cars: în fabrica maghiară Mercedes-Benz din Kecskemét pentru piața mondială și în cadrul asocierii germano-chineze BBAC din Beijing pentru piața locală. Pregătirea fabricilor, inclusiv pregătirea angajaților și lucrările de renovare, sunt deja în curs. SUV-ul compact EQB va fi primul vehicul de producție cu propulsie electrică din Ungaria și va completa portofoliul hibrid plug-in format din CLA și CLA Shooting Brake. Clasa A va fi produsă și în Kecskemét cu o unitate hibridă plug-in, pe lângă producția din uzina germană Mercedes-Benz din Rastatt.

Citește și: Cele mai mari fuziuni şi achiziţii de companii de tehnologie din 2020

Mai mult, în prima jumătate a anului 2021, producția de sedan electric de lux EQS va începe în fabrica 56 la uzina Mercedes-Benz din Sindelfingen (Germania). EQS este membru independent, complet electric, în noul program S-Class și este primul care folosește noua arhitectură electrică pentru vehicule electrice de lux și de clasă superioară la Mercedes-Benz. În Factory 56, Clasa S și, în viitor, Mercedes-Maybach S-Class și EQS vor fi produse într-un mod complet flexibil pe aceeași linie. În fabrică se obțin câștiguri de eficiență de aproximativ 25% în comparație cu ansamblul anterior din clasa S. 

De asemenea, fabrica Mercedes-Benz din Bremen va începe producția berlinei de afaceri EQE în a doua jumătate a anului 2021, urmată la scurt timp după aceea la uzina de la Beijing. EQE completează astfel portofoliul complet electric al celor două fabrici. Fabrica de la Beijing va produce apoi un total de patru modele Mercedes-EQ pentru piața locală.

Fabrica Mercedes-Benz din Tuscaloosa (SUA) se pregătește, de asemenea, pentru producția SUV-urilor EQE și EQS SUV în 2022, care vor fi produse în viitor pe aceeași linie cu SUV-urile cu unități hibride convenționale și plug-in.

3 modele Smart

În 2022, un total de opt vehicule electrice Mercedes-EQ vor fi produse în șapte locații de pe trei continente. În vederea obiectivului strategic de a genera mai mult de jumătate din vânzări cu așa-numitele xEV, adică hibrizi conectabili și vehicule electrice, începând cu 2030 și creșterea treptată a cotei pur electrice, gradul ridicat de flexibilitate este un avantaj.

În fine, Smart completează portofoliul electric Mercedes-Benz Cars cu trei modele suplimentare. Smart EQ fortwo (consum combinat de energie: 16,5 kWh / 100 km, emisii de CO₂ combinate: 0 g / km) și smart EQ fortwo Cabrio (consum combinat de energie: 16,8 kWh / 100 km, emisii de CO₂ combinate: 0 g / km) sunt produse în Hambach, Franța, iar smart EQ forfour (consum combinat de energie: 17,3 kWh / 100 km; emisii combinate de CO₂: 0 g / km)în Novo Mesto, Slovenia. Următoarea generație de vehicule electrice inteligente va fi produsă de compania mixtă inteligentă Automobile Co., Ltd. din China, o asociere  între Mercedes Benz AG și Zhejiang Geely Group (Geely Holding).

Compania are peste 20 de variante de modele hibride plug-in, care fac deja parte integrantă din portofoliul de produse Mercedes-Benz. Portofoliul va fi extins pentru a include peste 25 de variante de modele până în 2025. Vehiculele hibride plug-in deja rulează liniile de asamblare Mercedes-Benz Cars în aproape toate uzinele auto.

Te-ar mai putea interesa și
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Exporturile UE de ciocolată au crescut anul trecut cu 35% faţă de 2013 – date Eurostat
Statele membre ale Uniunii Europene au exportat anul trecut în ţările din afara blocului comunitar 867.000 de tone de ciocolată şi batoane de ciocolată, cu 2% mai mult faţă de 2022 (852.000......
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
Burduja: România are cel mai mic preţ din regiune la energie electrică
România are un preţ la energie electrică cel mai mic din regiune, fiind un efect al investiţiilor în "energie verde, ...
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Unii producători auto germani sunt afectaţi de prăbuşirea podului din Baltimore
Prăbuşirea podului Francis Scott Key din Baltimore are efecte diferite asupra producătorilor de automobile din Germania, ...
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv în sarcina autorităţilor
Aderare parțială Schengen – Despescu, MAI: Pasagerii nu au nicio obligaţie suplimentară, acestea sunt exclusiv ...
Chestorul general de poliţie Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a afirmat, joi, că, începând cu ziua de duminică, ...