Meridian Properties a anulat listarea la Varşovia, prin care viza achiziţii imobiliare în regiune

Compania Meridian Properties, înregistrată în Olanda, a anulat procesul de listare pe bursa de la Varşovia prin care intenţiona să atragă 170 milioane euro pentru achiziţii imobiliare în regiune, inclusiv trei clădiri de birouri în România - Astoria Business Center, Olympia Tower şi Victoria Center.
Economica.net - joi, 10 oct. 2013, 13:44
Meridian Properties a anulat listarea la Varşovia, prin care viza achiziţii imobiliare în regiune

Meridian a oprit procesul de subscriere în cadrul ofertei publice iniţiale, invocând condiţii „adverse” în piaţă, scrie Bloomberg. Fondurile urmau să fie folosite pentru achiziţia de proprietăţi în România, Ungaria, Bulgaria, Cehia şi Polonia.

Compania intenţiona să cumpere unele proprietăţi ale Bluehouse Capital Advisors, care controlează Meridian, potrivit documentelor disponibile pe site-ul companiei.

„Investitorilor nu le-a plăcut că Meridian ar fi folosit fondurile obţinute prin listare pentru a cumpăra proprietăţi de la o companie care controlează Meridian. (…) Unele proprietăţi sunt în Europa de Sud-Est, ceea ce s-ar putea să fi descurajat, de asemenea, investitorii”, a declarat Jaroslaw Lis, director adjunct la fondul mutual BPH TFI din Varşovia.

Listarea Meridian ar fi fost printre cele mai mari de la bursa din Varşovia în acest an, potrivit Bloomberg.

Cele trei clădiri de birouri din România pe care fondul ar fi trebuit să le cumpere sunt deţinute de fondul cipriot de investiţii BlueHouse Capital şi sunt situate în Bucureşti. Astoria Business Center are o suprafaţă de 4.636 metri pătraţi, Olympia Tower de 9.938 metri pătraţi, iar Victoria Center de 8.256 metri pătraţi.

Meridian Properties a anunţat în septembrie că vrea să atragă pe bursa poloneză 170 de milioane de euro printr-o ofertă publică iniţială. Compania ar fi folosit ulterior suma de 87,7 milioane de euro pentru a cumpăra un portofoliu iniţial de şase clădiri de birouri şi trei parcuri de retail din Bulgaria, Cehia, Ungaria şi România. Compania a prezentat pe site infomaţii despre activele imobiliare pe care intenţionează să le cumpere.

Oferta publică urma să se încheie până la mijlocul lunii octombrie, a informat, la momentul respectiv, Meridian Properties.

Meridian Properties este un trust de investiţii imobiliare (Real Estate Investment Trusts-REIT), structură folosită pentru a oferi pe piaţa de capital posibilitatea de a face investiţii în sectorul imobiliar. Un trust imobiliar foloseşte fonduri atrase de la mai mulţi investitori pentru a cumpăra şi administra proprietăţi imobiliare.

Compania înregistrată în Olanda a anunţat în urmă cu mai multe luni intenţia de a se lista pe bursa de la Varşovia, dar oferta publică iniţială a fost amânată în iunie, din cauza condiţiilor din piaţă. La momentul respectiv Meridian Properties viza să obţină 200 de milioane de euro de pe bursă, din care fonduri de 106 milioane de euro urmau să fie folosite pentru a cumpăra 12 proprietăţi imobiliare în Bulgaria, Cehia, Ungaria şi România.

Portofoliul BlueHouse Capital în România inlude mai multe active imobiliare, pe care compania le deţine integral sau la care are controlează participaţii, precum Astoria Business Center, City Gate, Olympia Tower şi Victoria Center.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...