1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

News

Merkel: Germania vrea să dezvolte colaborarea economică cu România

Cancelarul Angela Merkel a declarat joi că Germania doreşte să dezvolte colaborarea economică cu România, scrie Agerpres.

26 feb, 2015 | Agerpres

"Noi suntem parteneri comerciali foarte apropiaţi, avem un volum de schimb comercial de peste 20 de miliarde de euro. Germania este un mare investitor în România şi vrem să dezvoltăm această colaborare. De asemenea, colaborăm în NATO şi aşa vom face şi mai departe", a spus Merkel, în conferinţa comună cu preşedintele Iohannis.

Ea a arătat că cei doi oficiali şi-au propus să încurajeze buna cooperare dintre Germania şi România.

"Putem să realizăm mai multe schimbări, anume în două direcţii, pe de-o parte în direcţia cooperării în problemele europene, privind politica externă europeană, cu vecinii României, care, bineînţeles, sunt, momentan, de o mare însemnătate strategică, privind Balcanii de Vest, problema Moldovei, problema Ucrainei, care, din perspectiva României, nu este atât de departe precum este din perspectiva Germaniei, dacă ne uităm doar la situaţia geografică", a afirmat Merkel.

Cancelarul german a precizat că a discutat cu preşedintele român despre consolidarea statului de drept, combaterea corupţiei şi despre sistemul de justiţie.

"Uniunea Europeană a constatat faptul că există progrese remarcabile şi cred că România va continua pe acest drum", a spus Merkel.

De asemenea, ea a indicat că discuţiile au vizat câteva proiecte economice de mare importanţă.

"Cred că implementarea mijloacelor de finanţare europene, implementarea posibilităţilor de a îmbunătăţi calitatea vieţii este un punct important. Guvernul României apreciază această prioritate", a declarat cancelarul german.

Merkel a apreciat că discuţia cu preşedintele Iohannis a fost foarte prietenoasă.

"Pentru noi este o mare bucurie (n.r. vizita preşedintelui Iohannis). Noi am urmărit campania electorală în România şi putem să spunem că aici, în Germania, ne-am bucurat de victoria lui Klaus Iohannis, pentru că dânsul este un reprezentant al minorităţii germane, dar ceea ce contează este că majoritatea românilor l-au votat ca preşedinte", a susţinut cancelarul german.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO