Merkel promite să reducă afluxul de migranţi în Germania, cu o zi înainte de alegerile regionale

Cancelarul Angela Merkel a promis sâmbătă că va reduce afluxul de migranţi în Germania, pe ultima sută de metri a campaniei electorale, cu zi înainte de milioane de germani să fie chemaţi la urne pentru a alege parlamentele regionale din trei landuri importante, relatează DPA.
Economica.net - sâm, 12 mart. 2016, 20:12
Merkel promite să reducă afluxul de migranţi în Germania, cu o zi înainte de alegerile regionale

Alegerile de duminică, din Baden-Wuerttemberg, Renania-Palatinat şi Saxonia-Anhalt îi vor transmite un semnal clar Angelei Merkel, a cărei decizie de a menţine graniţele Germaniei deschise pentru refugiaţi au pus la grea încercare popularitatea formaţiunii sale, Uniunea Creştin-Democrată (CDU).

„Vrem să reducem semnificativ numărul refugiaţilor”, a spus cancelarul în faţa unei mulţimi de 1.400 de susţinători, în oraşul Haigerloch, din sud-vestul ţării.

Ea i-a luat în vizor pe aşa-numiţii migranţi economici şi a promis că îi va repatria mai rapid pe cei care nu au dreptul la azil.

Merkel şi-a apărat poziţia în ceea ce priveşte migraţia şi a explicat măsurile de integrare luate de autorităţi, la un miting din landul Baden-Wuerttemberg, în trecut un fief al CDU.

„Cred că putem spune că ne aşteptăm ca refugiaţii să accepte aceste oferte. Aceasta este o obligaţie, nu o opţiune”, a spus Merkel, referindu-se la eforturile recente de a le preda migranţilor limba germană şi de a le oferi locuri de muncă.

Potrivit sondajelor de opinie, CDU şi partenerii săi de coaliţie, SPD (social-democraţi) ar putea suferi lovituri grele la alegerile de duminică, în timp ce populiştii de dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) vor obţine mandate în toate cele trei legislative regionale.

Vicecancelarul german Sigmar Gabriel, liderul SPD, a declarat că o rată mare de participare la scrutin este crucială pentru a opri ameninţarea reprezentată de ascensiunea formaţiunilor naţionaliste. Circa 13 milioane de persoane sunt chemate la urne în total.

„Avem o ascensiune în toată Europa, din păcate şi în Germania, a partidelor naţionaliste. Cu toate acestea, mâine (duminică – n.r.) vom vedea clar că majoritatea alegătorilor vor vota pentru partidele democratice”, a spus politicianul.

„Nu este cazul ca cineva să fie alarmat. Avem o atitudine clară că susţinem solidaritatea şi nu ne vom schimba poziţie din cauza extremiştilor de dreapta ce reprezintă circa 10%”, a adăugat el.

Te-ar mai putea interesa și
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Top constructori autostrăzi: Coni, Pizzarotti și UMB au avut cele mai mari progrese în martie
Cele mai mari progrese pe șantierele de autostrăzi au fost înregistrate în martie pe primele două loturi ale A7 Ploiești - Buzău, potrivit raportărilor lunare oficiale. Alături de Coni și......
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Fintech-ul Ecofinance România raportează o creștere a portofoliului de 40% în 2023
Ecofinance, o companie de tehnologie financiară care operează sub marca de consum CreditPrime în România, a înregistrat ...
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții guvernamentale americane
Washingtonul impune noi sancțiuni împotriva Iranului, ca urmare a unor atacuri cibernetice lansate împotriva unor instituții ...
Statele Unite au anunţat marţi o nouă serie de sancţiuni împotriva Iranului care vizează "două companii şi patru ...
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Greta Thunberg va ajunge din nou în fața unei instanțe din Suedia, pentru că a refuzat să respecte un ordin al poliției
Activista pentru climă Greta Thunberg va fi trimisă din nou în judecată pentru că nu a respectat un ordin al Poliţiei ...