1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 25 º

News

Merkel şi Hollande au ajuns la Moscova pentru a-i prezenta lui Putin planul de pace

Cancelarul german Angela Merkel şi preşedintele francez Francois Hollande au ajuns vineri la Moscova pentru a-i prezenta un plan de place preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, menit să pună capăt conflictului din Ucraina, informează EFE.

06 feb, 2015 | Agerpres

Merkel a sosit la Moscova din Germania, unde revenise joi seară, după o vizită pe care a efectuat-o împreună cu Hollande la Kiev, ca să-i prezinte aceeaşi propunere de pace şi preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko.

Avionul cancelarului german a aterizat pe aeroportul Vnukovo, din Moscova, iar după câteva minute a aterizat şi aeronava preşedintelui francez. Imediat după sosire, cei doi lideri s-au îndreptat direct către Kremlin, unde vor purta negocieri cu Putin.

Înainte de a zbura spre Moscova, Hollande a declarat că se doreşte obţinerea unui 'acord global' asupra conflictului ucrainean. 'Toată lumea este conştientă că primul pas trebuie să fie o încetare a focului, dar că acesta nu poate fi suficient şi că trebuie căutat un acord global', a spus Hollande.

La rândul său, Merkel a dat asigurări că Berlinul nu va negocia 'niciodată pe la spatele' Ucrainei integritatea teritorială a acestei ţări, pe fondul apariţiei unor informaţii potrivit cărora singura soluţie pentru încheierea conflictului ar fi să li se cedeze insurgenţilor proruşi teritoriile pe care le controlează în estul Ucrainei.

În acest sens, cotidianul rus Kommersant a scris vineri, citând surse diplomatice, că prin propunerea de pace 's-ar putea încerca să se obţină o încetare a focului cu condiţia recunoaşterii noii linii de demarcaţie, care nu coincide cu cea stipulată în acordurile de la Minsk, din septembrie'.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO