Merkel şi Hollande au sacrificat Ucraina în interesul propriilor ţări – vicepreşedintele Parlamentului European

Cancelarul german Angela Merkel si presedintele francez Francois Hollande au sacrificat Ucraina pentru interesele economice ale tarilor lor, la negocierile de la Minsk cu privire la solutionarea conflictului din Donbas, a declarat joi vicepresedintele Parlamentului European, Ryszard Czarnecki, într-un interviu pentru agentia de presa Unian.
Economica.net - sâm, 14 feb. 2015, 07:28
Merkel şi Hollande au sacrificat Ucraina în interesul propriilor ţări - vicepreşedintele Parlamentului European

‘Fara ca Uniunea Europeana sa participe la negocieri, Merkel si Hollande au sacrificat Ucraina, aparând interesele economice ale statelor lor’, considera acesta, adaugând ca ‘pacea negociata la Minsk îi convine mai mult Moscovei decât Kievului’.

‘Aceasta nu este o victorie a Ucrainei. Cred ca astazi e bucurie la Moscova si nu la Kiev’, a remarcat vicepresedintele PE.

În opinia sa, oficialii de rang înalt de la Kiev ‘încearca sa pastreze o mina buna într-un joc prost’. El a spus ca unele tari europene ‘îsi doresc pacea cu orice pret’ si au reusit sa realizeze aceasta, fara a nominaliza concret vreo tara.

Oficialul polonez si-a exprimat convingerea ca rebelii prorusi, sprijiniti de Moscova, nu se vor opri la cele obtinute si mai devreme sau mai târziu vor continua sa avanseze, scrie Agerpres.

În teren, sicanele au început deja în ceea ce priveste aplicarea acordului încheiat joi la Minsk, la capatul a aproape 16 ore de negocieri-maraton, purtate între liderii Frantei, Francois Hollande, Germaniei, Angela Merkel, Ucrainei, Petro Porosenko, si Rusiei, Vladimir Putin.

Militarii ucraineni nu dau dovada înca de dorinta de a pune în aplicare acordul de încetare a focului, convenit la negocierile în asa-numitul ‘format Normandia’, a declarat unul din liderii autoproclamatei ‘republici populare’ Donetk, Eduard Basurin. Potrivit acestuia, în cursul noptii de joi spre vineri, armata ucraineana a lansat tiruri asupra localitatii Gorlovka, unde au murit trei copii.

În cazul în care acordurile de la Minsk de joi vor fi încalcate nu vor mai exista niciun fel de memorandumuri, a avertizat, la rândul sau, asa-numitul presedinte al ‘republicii’ Donetk, Aleksandr Zaharcenko, citat de RIA Novosti.

‘Conform continutului acordului, întreaga responsabilitate pentru esec sau neaplicarea vreunei prevederi revine presedintelui (Petro) Porosenko’, a afirmat Zaharcenko.

La rândul sau, armata ucraineana acuza rebelii ca au continuat tirurile joi si vineri asupra localitatilor Sciastie, Popasnoie, Krâmskoie din regiunea Lugansk, distrugând locuinte si obiective de comunicatii.

Oficial, un armistitiu ar urma sa intre în vigoare cu începere din 15 februarie, de la miezul noptii (14 februarie, 21:00 GMT), conform acordului convenit în urma negocierilor maraton de miercuri si joi (aproximativ 16 ore) între liderii Ucrainei, Petro Porosenko, Rusiei, Vladimir Putin, Frantei, Francois Hollande, si Germaniei, cancelarul Angela Merkel la Minsk.

Te-ar mai putea interesa și
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un moment de referință în istoria colecției de automobile. ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, pentru cumpărarea unui parc eolian
Vista Bank a acordat un împrumut de 13,9 milioane de euro companiei Alive Wind Power One, parte a Premier Energy Group, ...
Vista Bank a acordat companiei Alive Wind Power One, parte a Grupului Premier Energy PLC, un credit de investiții în sumă ...
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Geely a vândut acțiuni Volvo AB în valoare de 1,32 de miliarde de dolari
Acţiunile producătorului suedez de camioane Volvo AB au scăzut vineri cu 5,9%, după ce grupul chinez Geely şi-a vândut ...