1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

Extern

Merkel sprijină ideea unui Fond Monetar European

Cancelarul german Angela Merkel şi-a exprimat marţi sprijinul pentru ideea unui Fond Monetar European şi a spus că şi-ar putea imagina crearea unui post comun de ministru european al economiei şi finanţelor, semnalându-şi astfel disponibilitatea de a aprofunda integrarea zonei euro, informează Reuters.

29 aug, 2017 | Agerpres

În conferinţa sa de presă anuală de vară, Merkel a spus că sprijină 'ideea foarte bună' lansată de ministrul său de finanţe, Wolfgang Schaeuble, de a transforma fondul de salvare al zonei euro, Mecanismul European de Stabilitate (MES), într-un Fond Monetar European.

'Ne-ar putea face şi mai stabili şi ne-ar permite să arătăm lumii că avem toate mecanismele în portofoliul zonei euro prin care să reacţionăm bine la situaţii neaşteptate', a declarat ea presei.

Transmiţând semnalul că este dispusă să meargă înainte pe calea aprofundării integrării europene, Merkel a precizat că nu respinge nici ideea Franţei de a avea un ministru de finanţe al zonei euro.

'Mi-aş putea de asemenea imagina un ministru (comun) al economiei şi finanţelor', a spus ea, adăugând că acest lucru ar permite o mai bună coordonare în privinţa bugetului şi a politicilor economice.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO