1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 24 º

News

Mesaj de la Google pentru utilizatorii de smartphone-uri Huawei

Google a clarificat starea aplicațiilor sale de bază precum Gmail și YouTube pe dispozitivele noi de la Huawei, având în vedere interdicția încă în derulare a companiilor americane care furnizează tehnologie gigantului tehnologic chinez. Anunţul Google vine înaintea mai multor lansări noi de smartphone-uri Huawei.

27 feb, 2020 | ECONOMICA.net

Tristan Ostrovski, Legal Director pentru Android şi Google Play, a postat un document pe pagina de suport al comunității Android cu privire la plasarea Huawei pe lista de entități a Departamentului de Comerț din SUA în mai anul trecut. 

Astfel, Google i-a sfătuit pe consumatori să nu încarce aplicațiile sale Android pe telefoane noi și necertificate ale Huawei. Gigantul tech afirmă definitiv că aplicațiile sale principale nu sunt pur și simplu disponibile pentru a fi instalate pe dispozitivele Huawei noi.

"Din cauza restricțiilor guvernamentale, aplicațiile și serviciile Google nu sunt disponibile pentru preîncărcare sau încărcare pe noi dispozitive Huawei", a scris Tristan Ostrowski, directorul legal Android și Play al Google.

Ostrowski a explicat că Google continuă să primească întrebări cu privire la lansarea noilor modele acum și dacă aplicațiile sale pot fi utilizate pe aceste dispozitive. Autorul subliniază că nu este vorba despre faptul că Google nu dorește să-și dea aplicațiile către Huawei, ci că nu îi este permis în temeiul legislației americane.

Și subliniază motivul pentru care consumatorii din interiorul și din afara SUA nu ar trebui să utilizeze metode precum lăsarea la distanță pentru a evita interdicția.

Google explică faptul că, datorită stării actuale a lui Huawei, este „interzis să lucrezi cu Huawei pe modele noi de dispozitive sau să furnizezi aplicații Google, inclusiv Gmail, Maps, YouTube, Play Store și altele pentru preîncărcare sau descărcare pe aceste dispozitive”.

Restul mesajului prezintă motivele de securitate pentru care utilizatorii sunt sfătuiți să instaleze aplicații pe dispozitive care nu au certificat Play Protect.

"Din cauza restricţiilor guvernului, noile dispozitive Huawei lansate pe piaţă după data de 16 mai 2019 nu au putut să treacă prin procesul de securitate şi nici nu au software-ul Play Protect pre-instalat. Astfel, ele sunt considerate „necertificate" şi nu vor putea să utilizeze aplicaţiile şi serviciile Google", a scris Ostrowski.

Aceasta înseamnă că aplicațiile Google încărcate „nu vor funcționa în mod fiabil”, deoarece dispozitivele necertificate pot fi deja compromise. În plus, este posibil ca aplicațiile Google sideloaded să fi fost modificate pentru a compromite securitatea utilizatorului.

Utilizatorii pot verifica dacă un dispozitiv este certificat Play Protect în aplicația Google Play - "Meniu" - "Setări". Ar trebui să menționeze că dispozitivul este certificat sub „Play Protect”.

Compania chineză încearcă să-i aducă pe dezvoltatori la serviciile sale alternative Huawei Mobile (HMS). În ianuarie, Huawei a oferit dezvoltatorilor din Marea Britanie 20 de milioane de lire sterline (26 de milioane de dolari) ca un stimulent pentru aceștia să lucreze pe aplicații pentru HMS.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO