1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

News

Mesaje care au avut loc în 2016 între piloţi ai Boeing, referitoare la siguranţa avioanelor 737 MAX, provoacă o nouă criză

Un pilot specializat în teste tehnice al Boeing a recunoscut că ar fi indus în eroare autorităţile de reglementare, în mod neintenţionat, printr-o serie de mesaje interne din 2016 referitoare la siguranţa avioanelor 737 MAX care au fost făcute publice vineri, provocând o nouă criză, transmite Reuters, potrivit News.ro.

19 oct, 2019 | News.ro

Publicarea mesajelor a dus la scăderea acţiunilor Boeing, la solicitarea de către autorităţile de reglementare a unor explicaţii imediate şi la noi cereri din partea Congresului pentru schimbarea conducerii Boeing.

Două avioane 737 MAX au fost implicate în accidente fatale, în care 346 de persoane şi-au pierdut viaţa. 737 Max, cel mai bine vândut avion al Boeing, a fost consemnat la sol la nivel mondial după prăbuşirea unei aeronave în Etiopia, pe 10 martie, în care şi-au pierdut viaţa 157 de oameni. Accidentul s-a produs la cinci luni după prăbuşirea unui avion 737 Max al companiei Lion Air în Indonezia, în care au murit 189 de oameni, potrivit News.ro.

Într-un transcript al mesajelor instant între doi angajaţi ai Boeing, pilotul şef pentru teste tehnice al companiei la momentul respectiv, Mark Forkner, a afirmat că aşa-numitul sistem anti-blocare MCAS al avioanelor 737 MAX a devenit de necontrolat în timpul unei simulări de zbor. Foncţionarea incorectă a a acestui sistem a provocat prăbuşirea celor două aeronave, în Indonezia şi Etiopia.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO