Mesajul pedeliştilor către Elena Udrea: „Videanu? Yes, He can!”

De la Prigoană, până la Paleologu sau Oltean, democrat-liberalii afirmă că Adrian Videanu ar putea fi candidatul partidului la primăria Capitalei. Cu toate acestea, decizia se află în mâinile Elenei Udrea, şefa organizaţiei PDL Bucureşti, care încă nu spune „ba”. Dar nici „da”.
Economica.net - vin, 16 dec. 2011, 13:43

Unanimitate în PDL în ceea ce priveşte posibilitatea ca Adrian Videanu să candideze pentru fotoliul de unde a plecat în urmă cu patru ani, cel de primar general al Capitalei.

Toţi pedeliştii răspund că Videanu ar putea fi o o bună soluţie. Gândul a relatat ieri că vechea gardă a partidului democrat încearcă să-l arunce în cursa împotriva lui Sorin Oprescu.

Conform gândul.info în urma unui sondaj intern al PDL Bucureşti a reieşit că Videanu este pedelistul cu cele mai mari şanse să-l înfrângă pe Oprescu într-o bătălie. Ceilalţi democrat-liberali care au fost incluşi în sondaj: Teodor Paleologu, Cristian Preda şi Costică Canacheun u au fost creditaţi cu şanse

„Este o variantă, problema este a organizaţiei municipiului Bucureşti, ei trebuie să desemneze candidatul, iar Adriean Videanu poate fi o soluţie”, a declarat liderul deputaţilor PDL, Mircea Toader, citat de Mediafax întrebat dacă fostul primar ar putea reveni

Teodor Paleologu susţine şi el că Videanu ar putea fi o opţiune. „Este interesant. În 2005 a demonstrat că poate câştiga”, a precizat Paleologu. Reamintim că el este unul dintre cei care şi-au manifestat deschis dorinţa de a candida anul viitor la primăria Captalei.

„Nu am cunoştinţă de un asemenea sondaj, dar dacă există un asemenea sondaj şi domnul Adriean Videanu este cel mai bine plasat, mi se pare corect să fie candidatul PDL în alegeri pentru că dânsul a mai fost primar, cunoaşte problemele bucureştenilor şi a făcut lucruri frumoase”, a precizat şi deputatul Silviu Prigoană.

El a arătat că sondajul va fi instrumentul care va hotărî candidatul PDL în cursa pentru Primăria Capitalei, deoarece „părerea cetăţeanului contează”.

Se va lovi de Piedone

Chiar dacă Videanu ar putea fi pedelistul cu cele mai mari şanse în faţa lui Oprescu, pedeliştii ar fi dispuşi să-l susţină la primărie pe actualul primar al Sector 4, Cristian Popescu Piedone, foarte bine plasat în sondaje.

„Cred că obiectivul electoral trebuie stabilit mai precis, adică sau avem ca obeictiv înlocuirea lui Sorin Oprescu de la Primăria Capitalei în orice altă formulă sau avem ca obiectiv înlocuirea lui Sorin Oprescu de la Primăria Capitalei cu un primar al PDL. Toate lucrurile trebuie să şi le clarifice organizaţia de Bucureşti

RTV.net v-a relatat zilele trecute că pedeliştii de la Bucureşti îl vor pe Piedone, dacă acesta va avea mai multe şanse.

„Până în martie, când va fi anunțat numele candidatului, trebuie să venim cu un nume care să aibă șanse mai mari decât Piedone. Dacă nu, îl vom susține pe acesta pentru primărie”, a declarat pentru RTV.net un lider al organizației de București a PDL. De altfel, Elena Udrea, şefa PDL Bucureşti a anunţat că acesta va fi coordonatorul campaniei electorale comune a PDL şi UNPR în Capitală.

Udrea decide

Elena Udrea afirmă că Adrian Videanu poate fi candidatul pentru Bucureşti, dar că decizia încă nu este luată, iar partidul încă mai caută un nume.

„În acest moment lucrărm la identificarea celui mai bun candidat pentru campania din toamnă, pentru fotoliul de primar general. În scurt timp, la începutul anului viitor, ne voim anunţa şi candidatul”, a adăugat Udrea.

Întrebată dacă PDL şi UNPR vor avea candidaţi comuni şi că cel mai probabil cel aruncat în cursa pentru primăria generală va fi un democrat-liberal.

„Cel mai probabil da. Am spus că vom face o campanie la Bucureşti împreună în sensul în care vom susţine aceiaşi candidaţi. UNPR are doi primari de sector, noi avem la rândul nostru doi primari de sector. De candidat, vom candida cu cineva din partea PDL, este totuşi partidul care a avut inimile bucureştenilor în trecut şi cred că trebuie să fim în stare să le recâştigăm”, a arătat Elena Udrea.

Te-ar mai putea interesa și
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele resimt atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului. Care este strategia „de criză” a investitorilor
Piețele financiare se vor confrunta cu o săptămână marcată de volatilitate ridicată, fiind influențate de atacul fără precedent al Iranului asupra Israelului, arată analiștii din cadrul......
FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an
FMI a revizuit în scădere, la 2,8%, estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an
Fondul Monetar Internaţional (FMI) a revizuit în scădere estimările privind creşterea economiei româneşti în acest ...
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla va face concedieri şi la fabrica de lângă Berlin
Tesla, cel mai mare producător auto în funcţie de capitalizarea bursieră, va concedia până la 3.000 de angajaţi la ...
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
SUA ajută 50 de ţări să se pregătească mai bine pentru viitoare pandemii
Statele Unite ale Americii ajută 50 de ţări să-şi consolideze sistemele de sănătate, în cadrul unei strategii mondiale ...