Metoda prin care RATB nu te poate amenda

Vodafone România lansează aplicaţia gratuita Transport Urban care include opţiunea de planificare a rutelor urbane pentru cei care utilizează mijloacele de transport public din Bucuresti şi Iaşi şi vor putea plăti calatoriile în sistemul de transport public RATB direct din aplicaţie. Programul este compatibil cu sistemele de operare Android, iOS şi Windows Phone.
laurentiu.matache - mie, 13 iun. 2012, 10:39
Metoda prin care RATB nu te poate amenda

Metoda permite fraudarea foarte uşoară a sistemului. Ca şi utilizator poţi urmări când un controlor de urcă în mijlocul de transport, iar în secunda doi să achiţi contravaloarea prin intermediul aplicaţiei.

Contactaţi de ECONOMICA.NET, reprezentaţii RATB au declarat că au ales această metodă pentru a facilita accesul la serviciile de transport în comun a cât mai multor călători. Ei au recunoscut faptul că persoanele care circulă pe reţeaua publică de transport se pot urca în mijlocul de transport fără să plătească, iar la vederea controlului expediază sms-ul şi astfel se consideră achitată contravaloarea călătoriei.

Astfel prin plata unui sms de 1.75 euro fără TVA un călător care circulă fraudulos poate scapă de amenda de 50 de lei.  

Compania lansează şi aplicaţia Mersul Trenurilor, construită prin intermediul platformei Appscend, disponibilă atat pentru iOS, cât şi pentru Android. Aplicaţia oferă acces facil la o bază de datre permanent actualizată despre circulaţia curselor feroviare din ţară, cu ajutorul careia utilizatorii vor putea să gasească toate informaţiile necesare pentru o calătorie cu trenul in tara.

“Aplicaţiile Transport Urban şi Mersul Trenurilor reprezintă două surse importante de informare în viaţa de zi cu zi pentru utilizatorii de smartphone-uri din România”, a declarat Ovidiu Paraschivescu, Team Leader, Applications, Vodafone România.

Astfel, utilizatorii din Bucureşti vor putea achiziţiona un abonament zilnic de calatorie RATB direct din aplicaţie, la acelaşi preţ cu cel plătit la punctele de vânzare RATB, fără alte costuri suplimentare. Achizitionarea se face prin accesarea butonului de plata bilete, iar după selectarea opţiunii „Plăteşte prin SMS” aplicaţia va genera un SMS predefinit cu textul „A” către numărul 7456.

Te-ar mai putea interesa și
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
UE impune pentru prima dată sancțiuni împotriva coloniștilor evrei din Cisiordania
Uniunea Europeană impune pentru prima dată sancţiuni împotriva coloniştilor israelieni radicali din Cisiordania, pentru acte de violenţă contra palestinienilor, au declarat vineri diplomaţi......
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități de export la nivel mondial
Producătorul chinez Chery Auto anunță că noua sa fabrică din Spania va fi una dintre principalele sale facilități ...
Compania chineză Chery Auto a anunţat vineri că nou achiziţionata fabrică din Barcelona va fi una dintre principalele ...
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Galeria lui Ion Țiriac s-a îmbogățit cu un Mercedes-AMG ONE de 1.063 CP
Țiriac Collection a integrat oficial în galeria sa de vehicule un spectaculos model Mercedes-AMG ONE, marcând astfel un ...
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Au început lucrările de construcție la Spitalul Regional de Urgenţe din Iași (Video)
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, s-a aflat vineri, la Iaşi, pentru a lua parte la începerea primelor lucrări ...