Metro AG dezminte informaţiile privind posibila delistare după divizarea grupului

Retailerul german Metro AG a dezminţit joi informaţiile apărute în revista Manager Magazin privind discuţiile purtate de directorul general al companiei, Olaf Koch, referitoare la o posibilă delistare de la Bursa din Frankfurt, transmite Reuters.
Economica.net - joi, 21 sept. 2017, 13:28
Metro AG dezminte informaţiile privind posibila delistare după divizarea grupului

În luna februarie a acestui an, acţionarii Metro au votat în favoarea divizării grupului în două entităţi, una care va cuprinde operaţiunile angro Metro Cash & Carry, care vor păstra denumirea Metro, în timp ce activităţile de distribuţie de produse electronice de larg consum, regrupate sub marca Metro-Saturn, vor fi rebotezate Ceconomy. 

Joi dimineaţa, acţiunile Metro au urcat cu aproape 5% la Bursa din Frankfurt, după ce revista germană a anunţat că se ia în considerare delistarea, dar la prânz înregistrau un avans de 1,9%, după ce un purtător de cuvânt al Metro a dezminţit informaţiile. 

Fără a cita sursa, Manager Magazin a informat că Olaf Koch a discutat în ultimele săptămâni cu investitori financiari – inclusiv KKR – privind o posibilă delistare, şeful Metro nefiind încântat de declinul preţului la acţiuni în urma divizării. 

Retailerul german a raportat luna trecută o redresare a vânzărilor, dar acţiunile sunt în scădere în urma problemelor de la subsidiara din Rusia, care era o sursă majoră de profituri. 

Retailerii europeni sunt în proces de consolidare pe fondul concurenţei agresive din partea Amazon, care pune presiune pe preţuri. 

Ceconomy este cel mai mare grup de distribuţie de produse electronice de larg consum din Europa, înaintea britanicilor de la Dixons Carphone, cu peste 1.000 de magazine în 15 ţări europene şi vânzări de 22 de miliarde de euro în 2015/16. 

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de locaţii în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...