Metro AG vrea să îşi vândă operaţiunile din China

Retailerul german Metro AG analizează posibilitatea vânzării unui pachet majoritar de acţiuni la divizia sa din China către un ofertant local, au declarat pentru Bloomberg surse din apropierea acestui dosar.
Economica.net - sâm, 02 feb. 2019, 10:42
Metro AG vrea să îşi vândă operaţiunile din China

Potrivit surselor, Metro AG este dispusă să vândă până la 80% din acţiunile diviziei din China dacă va primi o ofertă atractivă. Sursele adaugă faptul că vânzarea ar putea demara în lunile februarie sau martie, după sărbătoarea Noului An chinezesc. Cât de mare va fi pachetul de acţiuni ce va fi vândut, depinde de ofertele primite, iar în tranzacţie ar putea fi incluse şi activele imobiliare ale Metro din China, au spus sursele.

„Există dorinţa de a monetiza un activ atractiv. Cu toate acestea, se pune întrebarea ce rămâne din Metro după vânzarea unor active interesante pentru creştere?”, susţin analiştii de la Sanford C. Bernstein Ltd.

Afacerile din China ale Metro Cash & Carry cuprind 95 de magazine iar în exerciţiul financiar 2017-2018 au raportat venituri de 2,7 miliarde euro. Sursele citate de Bloomberg susţin că anul trecut Metro AG a desemnat băncile Citigroup Inc. şi JPMorgan Chase & Co. pentru a efectua o evaluare a operaţiunilor sale din China, iar la finalul acestei evaluări grupul german a decis să cedeze controlul către un partener chinez.

Un purtător de cuvânt de la Metro a precizat că grupul este într-un stadiu preliminar în evaluarea de noi parteneriate strategice pentru operaţiunile din China şi a contactat o serie de parteneri care consideră că îi vor extinde capacităţile. După ce va fi identificat un grup de parteneri interesaţi, compania va demara discuţiile cu privire la un posibil acord, a precizat purtătorul de cuvânt, care nu a dorit să avanseze un interval de timp concret.

În luna decembrie 2018, directorul Metro AG, Olaf Koch declara că grupul analizează şi posibilitatea vânzării operaţiunilor de retail, care au dificultăţi în a concura cu rivali precum Aldi şi Lidl, adăugând că se aşteaptă să ajungă la un acord de vânzare în următoarele şase luni.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume, cu 2.000 de unităţi în 29 de ţări şi peste 220.000 de angajaţi. Divizia Metro Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 32 de magazine în 24 de oraşe.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...