1EUR = 4.8024 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Nemţii de la Metro Cash&Carry încep să facă mici şi cârnaţi în România. Intră pe piaţa procesării de carne şi produc 150 de sortimente

Începând cu vara anului viitor, retailerul german Metro Cash&Carry va începe producţia de preparate din carne în noul său centru de procesare a cărnii, unic în România. Acesta va fi amplasat pe platforma logistică de la Şteăneştii de Jos a companiei, care va fi complet funcţională în aprilie 2020.

21 noi, 2019 | | ECONOMICA.net

Retailerul german Metro Cash&Carry va fi, începând cu luna iulie 2020, producător de preparate din carne, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei. Procesarea cărnii se va realiza într-un centru specializat care va face parte din noul centru logistic de la Ştefăneştii de Jos al companiei, aflat deocamdată într-o fază avansată de amenajare.

"În centrul de procesare a cărnii se va procesa, se va produce (mici, cârnaţi) si se va ambala - vom produce aproximativ 150 articole preparate, feliate, marinate, maturate. Producţia va începe în iulie 2020", au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei, care au explicat şi raţiunile investiţiei în acest centru ce ajunge la 2,5 milioane de euro.

"Motivul principal este cererea tot mai mare a clienţilor Metro care activează în domeniul Horeca, căci ei urmează trendurile pieţei pe care le reflectă în comenzile către noi: piese speciale, un anumit tip de maturare, taiere/feliere funcţie de specificul restaurantului. Apoi, în dorinţa de a eficientiza tot lanţul de aprovizionare cu reflexie directă în preţurile competitive pentru client, se va crea modul de lucru centralizat la nivel de companie (eficientizarea procesului de producţie, reducerea costurilor de producţie pentru cel mai bun raport calitate preţ)", susţin reprezentanţii companiei.

Centrul de procesare va avea o capacitate de 20 de tone produs finit pe zi şi va presupune munca a 35-40 de angajaţi care vor lucra în două schimburi. Se va procesa carne de porc, oaie, vită pentru realizarea de produse congelate, produse afumate şi dry aged. "Primordial, materia primă va fi din România, şi în cazul în care pentru specialităţi va fi nevoie de anumite specificaţii speciale, poate fi şi parţial din import", au explicat managerii companiei.

În ianuarie se deschide o parte a centrului de la Ştefăneşti

În ceea ce priveşte inaugurarea depozitului de la Ştefăneştii de Jos, al treilea al companiei, retailerul este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru că o parte va fi gata în luna ianuarie 2020. Este vorba despre zona cu temperatură ambientală ce va avea o suprafaţă de 55.000 de mp. Restul platformei, până la 58.000 de mp, va fi gata peste câteva luni, astfel că noua platformă a companiei va fi complet funcţională în aprilie 2020. Investiţia totală a companiei în noul centru logisic se ridică la aproximatv 33 de milioane de euro, spaţiul lor fiind închiriat de la compania WDP.

"Platforma de la Ştefăneştii de Jos va include fluxuri de proaspete (peste, carne, lactate, L&F), congelate, dry food şi non-food", ne-au declarat oficialii companiei. Potrivit acestora, în plus faţă de celelalte două platforme ale retailerului, noua platformă va presupune integrarea tuturor fluxurilor de marfă sub un singur acoperiş si centrul de procesare carne.

Metro operează în momentul de faţă 30 de magazine tip Cash and Carry deservite de un depozit cu temperatură ambientală şi unul cu temperatură controlată.

Retailerul a raportat în 2018 o cifră de afaceri de peste 5,3 miliarde de lei, cu 12% mai mare decât anul anterior.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO