Nemţii de la Metro Cash&Carry încep să facă mici şi cârnaţi în România. Intră pe piaţa procesării de carne şi produc 150 de sortimente

Începând cu vara anului viitor, retailerul german Metro Cash&Carry va începe producţia de preparate din carne în noul său centru de procesare a cărnii, unic în România. Acesta va fi amplasat pe platforma logistică de la Şteăneştii de Jos a companiei, care va fi complet funcţională în aprilie 2020.
Alina Stanciu - joi, 21 nov. 2019, 19:41
Nemţii de la Metro Cash&Carry încep să facă mici şi cârnaţi în România. Intră pe piaţa procesării de carne şi produc 150 de sortimente

Retailerul german Metro Cash&Carry va fi, începând cu luna iulie 2020, producător de preparate din carne, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei. Procesarea cărnii se va realiza într-un centru specializat care va face parte din noul centru logistic de la Ştefăneştii de Jos al companiei, aflat deocamdată într-o fază avansată de amenajare.

„În centrul de procesare a cărnii se va procesa, se va produce (mici, cârnaţi) si se va ambala – vom produce aproximativ 150 articole preparate, feliate, marinate, maturate. Producţia va începe în iulie 2020”, au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii companiei, care au explicat şi raţiunile investiţiei în acest centru ce ajunge la 2,5 milioane de euro.

„Motivul principal este cererea tot mai mare a clienţilor Metro care activează în domeniul Horeca, căci ei urmează trendurile pieţei pe care le reflectă în comenzile către noi: piese speciale, un anumit tip de maturare, taiere/feliere funcţie de specificul restaurantului. Apoi, în dorinţa de a eficientiza tot lanţul de aprovizionare cu reflexie directă în preţurile competitive pentru client, se va crea modul de lucru centralizat la nivel de companie (eficientizarea procesului de producţie, reducerea costurilor de producţie pentru cel mai bun raport calitate preţ)”, susţin reprezentanţii companiei.

Centrul de procesare va avea o capacitate de 20 de tone produs finit pe zi şi va presupune munca a 35-40 de angajaţi care vor lucra în două schimburi. Se va procesa carne de porc, oaie, vită pentru realizarea de produse congelate, produse afumate şi dry aged. „Primordial, materia primă va fi din România, şi în cazul în care pentru specialităţi va fi nevoie de anumite specificaţii speciale, poate fi şi parţial din import”, au explicat managerii companiei.

În ianuarie se deschide o parte a centrului de la Ştefăneşti

În ceea ce priveşte inaugurarea depozitului de la Ştefăneştii de Jos, al treilea al companiei, retailerul este pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru că o parte va fi gata în luna ianuarie 2020. Este vorba despre zona cu temperatură ambientală ce va avea o suprafaţă de 55.000 de mp. Restul platformei, până la 58.000 de mp, va fi gata peste câteva luni, astfel că noua platformă a companiei va fi complet funcţională în aprilie 2020. Investiţia totală a companiei în noul centru logisic se ridică la aproximatv 33 de milioane de euro, spaţiul lor fiind închiriat de la compania WDP.

„Platforma de la Ştefăneştii de Jos va include fluxuri de proaspete (peste, carne, lactate, L&F), congelate, dry food şi non-food”, ne-au declarat oficialii companiei. Potrivit acestora, în plus faţă de celelalte două platforme ale retailerului, noua platformă va presupune integrarea tuturor fluxurilor de marfă sub un singur acoperiş si centrul de procesare carne.

Metro operează în momentul de faţă 30 de magazine tip Cash and Carry deservite de un depozit cu temperatură ambientală şi unul cu temperatură controlată.

Retailerul a raportat în 2018 o cifră de afaceri de peste 5,3 miliarde de lei, cu 12% mai mare decât anul anterior.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
După Statele Unite și Australia, Marea Britanie anunță la rândul său că va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing
După Statele Unite și Australia, Marea Britanie anunță la rândul său că va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de ...
Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat miercuri, la rândul său, un "boicot diplomatic" al Jocurilor Olimpice ...
Top Seeds vrea să se listeze pe piața AeRO a Bursei de Valori București în prima parte a lui 2022
Top Seeds vrea să se listeze pe piața AeRO a Bursei de Valori București în prima parte a lui 2022
Compania antreprenorială românească specializată în furnizarea de soluții integrate în domeniul agricol Top Seeds ...
O companie sud-coreeană va investi 810 milioane de dolari într-o uzină de componente de baterii în Ungaria
O companie sud-coreeană va investi 810 milioane de dolari într-o uzină de componente de baterii în Ungaria
Grupul sud-coreean EcoPro BM intenţionează să construiască o uzină în Ungaria care va produce catozi utilizaţi în ...