1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

News

Metro vrea să listeze un pachet minoritar la divizia sa din Rusia

Grupul german de distribuţie Metro AG analizează posibilitatea listării unui pachet minoritar de acţiuni la divizia sa Cash&Carry din Rusia în ideea de a strânge bani pentru expansiunea acestei divizii, a informat marţi, într-un comunicat, al patrulea grup de distribuţie din Europa, transmite Reuters.

19 noi, 2013 | Mediafax

Metro a precizat că va păstra controlul deplin asupra acestei divizii şi după vânzarea unei participaţii minoritare, subliniind însă că deocamdată nu a fost luată încă o decizie definitivă asupra acestui subiect.

'Metro Cash & Carry Russia este una din cele mai remarcabile poveşti de succes din cadrul grupului. În prezent, analizăm opţiuni suplimentare de finanţare pentru a accelera expansiunea', a informat Metro într-un comunicat de presă.

Rusia este a treia mare piaţă pentru operaţiunile Cash & Carry ale Metro, după Germania şi Franţa. Anul trecut, în cele aproximativ 70 de magazine Metro Cash & Carry din Rusia s-au realizat vânzări de 4,1 miliarde de euro, în condiţiile în care în 2012 veniturile totale ale grupului german s-au cifrat la 66,7 miliarde de euro. Principalii rivali ai Metro pe piaţa din Rusia sunt X5, Magnit şi grupul francez Auchan.

Metro Group este una dintre cele mai mari şi mai extinse companii de retail din lume. METRO Cash & Carry este prezentă în 31 ţări cu aproximativ 670 de magazine cash & carry, unde lucrează peste 100.000 de angajaţi.

METRO Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie 1996, când a deschis primul magazin din Bucureşti. Astăzi, reţeaua numără 25 de centre de distribuţie amplasate în Bucureşti, în Braşov, Constanţa, Timişoara, Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Piteşti, Tg. Mureş, Arad şi Deva.

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO