Metropolitan Life lansează primul modul de inteligenţă artificială din industria financiară din România

Metropolitan Life lansează LifeBOT, primul modul BOT de inteligenţă artificială din industria financiară din România, accesibil de pe orice dispozitiv, desktop sau smartphone, conectat la internet, facilitând utilizatorilor accesul la informaţii financiare, fără a mai fi nevoiţi să navigheze pe motoarele de căutare.
Economica.net - joi, 09 mart. 2017, 10:57
Metropolitan Life lansează primul modul de inteligenţă artificială din industria financiară din România

LifeBOT-ul lansat de Metropolitan Life face parte din campania România Asigurată şi este singurul modul de acest tip deţinut de o companie de asigurări de viaţă din România.

Acesta este disponibil sub formă unui chatbox receptiv, cu o interfaţă prietenoasă, ce salută personalizat utilizatorii atunci când sunt conectaţi prin intermediul aplicaţiei Facebook. Dotat cu inteligenţă artificială, BOT-ul se comportă că un partener de discuţie uman, care însoţeşte utilizatorul oriunde, înţelege când acesta doreşte să prelungească dialogul pentru a află informaţii noi şi este înzestrat chiar şi cu umor. Astfel, informaţii din domeniul financiar, care par mai greu de asimilat de către utilizatori, sunt explicate într-un limbaj prietenos şi prezentate într-un formă utilă şi uşor de parcurs.

‘Ne bucurăm că am reuşit să punem la dispoziţia românilor un astfel de BOT, care le va aduce beneficii reale, în materie de informaţii financiare. Este o investiţie pe termen lung prin intermediul căreia ne dorim să venim în întâmpinarea utilizatorilor cu informaţii financiare corecte, din surse profesioniste, verificate, fără că acesta să mai fie nevoit să navigheze prin motoarele de căutare. LifeBOT vine şi în sprijinul consultanţilor noştri prin informaţii corecte, actualizate şi personalizate nevoilor românilor’, arată Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life România, într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

Conţinutul pe care utilizatorii îl vor avea dispoziţie pe platfroma LifeBOT va fi tot mai vast, dezvoltat constant în urmă interacţiunii cu modulul de inteligenţă artificială, care va fi un partener de dialog complex. LifeBOT are o memorie ce va fi actualizată în permanentă, conţinutul fiind îmbogăţit de către o echipa de editori, pentru a creşte performanţele acestuia. Totodată, în funcţie de modul în care se comportă utilizatorii, în funcţie de interesele lor punctuale, BOT-ul va primi şi actualizări de tehnologie şi uzabilitate, după analiză constanţa a echipei care l-a creat. Conţinutul existent, din zona financiară, este exhaustiv şi este prezentat într-un mod care ţine cont de interacţiunea cu utilizatorii, de timpul pe care aceştia îl au la dispoziţie, dar şi de telefon şi chiar de conexiunea la internet.

Noţiunea de BOTS (AI – artificial inteligence / roboţi) a apărut puţin după 1950 şi a fost definită că fiind capacitatea unei maşini de a se comporta într-un mod care ar putea fi considerat inteligent. Industria BOTS-ilor este în continuă expansiune. La jumătatea anului 2016, existau la nivel mondial peste 11.000 de BOTS, iar numărul acestora se află în creştere, potrivit Forbes.

Metropolitan Life este parte din MetLife, Inc., una dintre cele mai mari companii de asigurări de viaţă din lume. Înfiinţată în 1868, MetLife oferă, la nivel global, asigurări de viaţă, planuri de pensii, beneficii pentru angajaţi şi servicii de administrare a activelor. Cu aproximativ 100 de milioane de clienţi, MetLife are operaţiuni deschise în aproape 50 de ţări şi deţine poziţii de conducere în pieţe din Japonia, America Latină, Asia, Europa şi Orientul Mijlociu.

În România, Metropolitan Life are peste 17 ani de activitate pe piaţă de asigurări de viaţă. Două milioane de clienţi beneficiază de asigurări de viaţă şi pensii private obligatorii oferite de Metropolitan Life la nivel local.

Te-ar mai putea interesa și
One United Properties cumpără clădirea Eliade Tower cu 9,5 milioane de euro
One United Properties cumpără clădirea Eliade Tower cu 9,5 milioane de euro
One United Properties a finalizat achiziția clădirii de birouri Eliade Tower cu 9,5 milioane de euro, a anunțat compania. Clădirea a fost cumpărată de la Eurobank SA și se află chiar lângă......
Ciucă, despre majorarea cu 50% a taxelor şi impozitelor locale: Decizia a fost luată în coaliţie. Varianta privind stabilirea acestor impozite după grilele notariale a fost amânată
Ciucă, despre majorarea cu 50% a taxelor şi impozitelor locale: Decizia a fost luată în coaliţie. Varianta privind stabilirea ...
Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, miercuri, chestionat despre amendamentul depus de senatorii din coaliţie privind creşterea ...
Daraban, CCIR: România nu este în criză economică, ci într-o criză a energiei
Daraban, CCIR: România nu este în criză economică, ci într-o criză a energiei
România nu este în criză economică, ci se află într-o criză a energiei, a declarat, miercuri, preşedintele Camerei ...
Popa, BNR: Lucrurile nu arată bine. Inflaţia este mare, de aceea trebuie să luăm măsuri
Popa, BNR: Lucrurile nu arată bine. Inflaţia este mare, de aceea trebuie să luăm măsuri
Observăm o anumită înrăutăţire suplimentară a perspectivei apropiate a inflaţiei, dacă ne uităm spre viitor, principalii ...