Metrorex are un nou director general, Gabriel Mocanu, după eșecul inaugurării Metroului din Drumul Taberei pe 30 iunie – UPDATE

Consiliul de Administrație al Metrorex a numit joi un nou director general interimar, potrivit surselor ECONOMICA.NET. Noul șef ar fi Gabriel Mocanu, care a mai deținut această funcție din mai 2007 până în decembrie 2008. Schimbarea conducerii are loc după ce a fost ratată data de 30 iunie pentru inaugurarea Metroului din Drumul Taberei, termen asumat de către fosta șefă Mariana Miclăuș.
Anemona Andone - joi, 02 iul. 2020, 12:53
Metrorex are un nou director general, Gabriel Mocanu, după eșecul inaugurării Metroului din Drumul Taberei pe 30 iunie - UPDATE

Gabriel Mocanu este din mai 2013 director al Direcției de Infrastructură din Metrorex, conform CV-ului propriu. Anterior, acesta a mai deținut chiar funcția de director general, în perioada mai 2007 – decembrie 2008. Mocanu lucrează pentru Metrorex încă din 1994.

Acesta are diplomă de inginer de la Facultatea de Transporturi din cadrul Universității Politehnica București. De asemenea, a absolvit și cursurile post-universitare ale Colegiului Național de Apărare din cadrul Universității Naționale de Apărare Carol I.

Consiliul de Administrație al Metrorex o numise pe Mariana Miclăuș în funcţia de director general provizoriu, începând cu data de 12 noiembrie 2019, aceasta înlocuindu-l pe Marin Aldea, căruia îi expirase contractul de mandat. 

„Mariana Miclăuș, anterior numirii în funcția de director general, a condus, în cadrul Metrorex, Serviciul Managementul Finanțărilor Externe, având o experiență de peste 30 de ani în cadrul societății. Menționăm că de la înființarea Metrorex, este pentru prima dată când poziția de director general este ocupată de către o doamnă„, anunța Metrorex în noiembrie anul trecut.

Schimbarea conducerii Metrorex are loc după vizita oficială de la Metroul din Drumul Taberei, când ministrul Transporturilor Lucian Bode a anunțat că nu se va mai respecta termenul de 30 iunie pentru darea în funcțiune a noii linii de metrou și a arătat cu degetul spre „promitacii” din subordine.

Citește și Metroul de Drumul Taberei nu se mai inaugurează pe 30 iunie. Bode, supărat pe „promitacii” din subordine, se ferește să dea termen nou VIDEO

UPDATE 16:30

Ministerul Transporturilor a confirmat că Gabriel Mocanu este noul director general interimar al Metrorex.

Consiliul de Administrație al Metrorex, întrunit în ședință, astăzi 02.07.2020, a luat act de demisia doamnei Mariana Miclăuș și a numit un nou director general interimar, în persoana lui Gabriel Mocanu.

Gabriel Mocanu îndeplinea, până la momentul numirii, funcția de director al Direcției Infrastructură și Sisteme Informatice, cu o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex.

„Așa cum am spus, de la începutul mandatului de ministru, un proiect extrem de important și o prioritate de infrastructură este Magistrala de metrou M5 Râul Doamnei – Eroilor. Încă de la numirea doamnei Miclăuș în funcția de director general interimar i-am spus că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie. După nenumăratele discuții tehnice cu toți factorii implicați, de la beneficiar, antreprenor, subcontractori sau furnizori, am atras atenția asupra termenului de finalizare și darea în circulație cu călători, iar cei care vor greși trebuie să plătească. După ce toți cei implicați m-au asigurat că termenul de finalizare a acestei magistrale va fi 30 iunie 2020, termen asumat în mod neforțat, i-am transmis doamnei director Miclăuș că, din acel moment, va sta cu mandatul pe masă. Este bine că doamna Miclăuș a înțeles că atunci când ești într-o funcție de răspundere pe lângă realizările profesionale, trebuie să îți asumi și eșecurile. Vreau să dau totodată un mesaj către toți cei care nu își fac treaba și cred că încă mai pot promite termene, pe care nu le îndeplinesc, că această vreme a trecut. Toți trebuie să înțeleagă că sunt puși în funcții să presteze un serviciu public în interesul românilor”, a spus ministrul Lucian Bode.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Sindicatele din industrie solicită reglementarea tarifelor la energie şi gaze naturale la valoarea din decembrie 2020
Sindicatele din industrie solicită reglementarea tarifelor la energie şi gaze naturale la valoarea din decembrie 2020
Alianţa Sindicatelor din Industrie solicită autorităţilor convocarea de urgenţă a CSAT pentru stoparea acestei crize ...
Rafila, după explozia de cazuri COVID: Nu există motive de panică. Şcolile rămân deschise
Rafila, după explozia de cazuri COVID: Nu există motive de panică. Şcolile rămân deschise
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat miercuri, după ce în România au fost înregistrate peste 34.200 ...
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Pentru populaţie, cea mai mare ameninţare sunt facturile la energie
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu: Pentru populaţie, cea mai mare ameninţare sunt facturile la energie
Ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, a afirmat, miercuri că, în opinia sa, cea mai mare ameninţare pentru populaţie ...