1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

Companii

Magistrala corporatiștilor nu mai intră în reparații capitale. Metrorex a anulat licitația pentru M2 Berceni - Pipera

Metrorex a anulat licitația pentru îmbunătățirea serviciilor de transport pe Magistrala 2 Berceni - Pipera, ce includea reparații capitale întinse pe patru ani. Astfel, cea mai circulată linie de metrou din Capitală mai are de așteptat până va fi modernizată complet.

13 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

Licitația pentru "Îmbunătățirea serviciilor de transport public de călători cu metroul pe Magistrala 2. Berceni - Pipera. Înlocuire cale de rulare și instalații pe interstații" a fost anulată, potrivit unui anunț publicat pe 21 august de Metrorex în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP).

Motivul anulării: "Abateri grave de la prevederile legislative afectează procedura de atribuire sau este imposibilă încheierea contractului".

Vezi aici Nota privind anularea procedurii

În decembrie 2015, Comisia Europeană a aprobat fazarea modernizării Liniei 2 de metrou Berceni - Pipera. Astfel, lucrările cu finanţare europeană urmau să fie derulate în două etape. Prima fază a vizat achiziţionarea a 24 de noi rame de metrou, precum şi a echipamentelor de siguranţă la bord. Faza a II-a a proiectului urma să fie implementată în perioada de programare 2014 - 2020 şi presupunea modernizarea a 18 km de linie dublă de metrou, reabilitarea sistemelor electromecanice pentru tuneluri şi realizarea unui nou acces la staţia Tineretului.

Licitația pentru înlocuirea căii de rulare pe M2 a fost lansată pe 26 noiembrie 2019. Încă de atunci, documentația de atribuire a fost criticată și chiar contestată de către jucători din domeniu precum Alstom.

Magistrala 2 a metroului din Bucureşti a fost dată în folosinţă în două etape, în 1986 şi 1987 şi a fost concepută pentru a asigura legătura pe axa nord-sud a oraşului. Lungimea ei este de 18,68 kilometri şi are 14 staţii. M2 este cea mai circulată linie de metrou din Bucureşti.

Citește și Metrorex: Înlocuirea căii de rulare pe Magistrala 2 va duce la scăderea timpului de succedare la mai puţin de două minute

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO