Metrorex: Magistrala 6 până la Băneasa ar putea avea constructor până la finalul anului și ar putea fi terminată în decembrie 2025

Contractul pentru construcția secțiunii 1 Mai – Tokyo/Băneasa din Magistrala 6 de metrou ar putea fi semnat până la finalul anului iar lucrările ar putea fi terminate în decembrie 2025, potrivit planurilor Metrorex. În ceea ce privește secțiunea Tokyo – Aeroport Henri Coandă, aceasta va intra în analiza experților BEI – PASSA, pentru a se decide dacă proiectul va continua spre nord sau va fi “reconfigurat”.
Anemona Andone - joi, 01 apr. 2021, 22:03
Metrorex: Magistrala 6 până la Băneasa ar putea avea constructor până la finalul anului și ar putea fi terminată în decembrie 2025

“Procedura de atribuire pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție lucrări de structură lot 1.1, între stațiile 1 Mai – Tokyo, a fost demarată în data de 15.03.2019 și suspendată de mai multe ori din cauza contestațiilor. La acest moment procedura de atribuire este în derulare și se află în evaluare tehnică”, spun reprezentanții Metrorex.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ei estimează ca termen de finalizare a procedurii și semnare contract luna decembrie 2021, iar ca termen de finalizare lucrări luna decembrie 2025, potrivit planurilor prezentate în cadrul ședințelor de la Grupul de Lucru pentru Mobilitate Durabilă din Zona Metropolitană București – Ilfov, coordonat de Ministerul Transporturilor, și publicate pe forumul Asociației Pro Infrastructură.

Amintim că patru asocieri de firme au depus mai departe oferte pentru construcția secțiunii 1 Mai – Tokyo/Băneasa a Magistralei 6 de metrou.

Despre continuarea Magistralei 6 către Aeroportul Otopeni, reprezentanții Metrorex menționează că, potrivit notei prezentate în cadrul ședinței de Guvern din data de 3 martie 2021, “Ministerul Transporturilor și Infrastructurii va iniția demersurile necesare către experții BEI – PASA pentru realizarea analizei privind sustenabilitatea economică și socială a proiectului pentru secțiunea nord. În urma analizei se va decide continuarea proiectului pentru secțiunea de nord sau reconfigurarea acestuia”.

50 trenuri noi până în 2027 pentru reducerea intervalului de succedare

Metrorex mai propune achiziția a 50 de trenuri noi de metrou până în 2027, având în vedere vechimea materialului rulant și pentru a reduce intervalul de succedare a trenurilor.

Achiziția celor 50 de trenuri este estimată la 500 de milioane de euro, documentația pentru lansarea licitației fiind în pregătire.

Această achiziție este separată de contractul semnat anul trecut cu Alstom pentru 13 trenuri cu opțiunea suplimentării comenzii cu încă 17 trenuri pentru Magistrala 5.

Legat de continuarea Magistralei 5 de la Eroilor la Iancului, reprezentanții Metrorex precizează că licitația pentru serviciile de proiectare este suspendată până la primirea hotărârii motivate de la Curtea de Apel București.

De asemenea, Metrorex mai are în plan să reia în semestrul doi licitația pentru înlocuirea căii de rulare pe Magistrala 2 Berceni – Pipera. Lucrările pe magistrala corporatiștilor vor dura 48 de luni.

Citește și Drulă, despre pierderea banilor japonezi pentru Metroul de Otopeni: Finanțatorii stau aliniați să împrumute România pe proiecte de infrastructură

Te-ar mai putea interesa și
În Olanda au fost ridicate restricțiile. Oamenii pot merge la restaurant sau spectacole, dacă prezintă un „permis de coronavirus”
În Olanda au fost ridicate restricțiile. Oamenii pot merge la restaurant sau spectacole, dacă prezintă un „permis ...
Olandezii care vor să meargă la restaurant, evenimente sportive sau spectacole vor fi nevoiţi, de sâmbătă, să prezinte dovada vaccinării anticoronavirus, a recuperării după COVID-19 sau un......
Cât costă bagajul la Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Lufthansa, Air France și alte companii
Cât costă bagajul la Wizz Air, Ryanair, Blue Air, Lufthansa, Air France și alte companii
Nu doar companiile low-cost taxează pasagerii pentru bagajele mari, voluminoase, care trebuie lăsate la cală. În ultimii ...
CNSU Ilfov a impus restricții pentru 26 de localități, unde rata de incidență depășește 3 la mie
CNSU Ilfov a impus restricții pentru 26 de localități, unde rata de incidență depășește 3 la mie
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Ilfov a dispus, în şedinţa de vineri, măsuri pentru 26 de localităţi ...
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Elon Musk se așteaptă ca deficitul global de cipuri să se încheie în 2022, datorită noilor fabrici care se construiesc
Datorită noilor fabrici de semiconductori care sunt planificate sau se construiesc, deficitul global de cipuri care a afectat ...