Metrorex renovează stația Universitate

Anemona Andone - mie, 03 mart. 2021, 14:02
Metrorex renovează stația Universitate

Metrorex a demarat renovarea în regie proprie a stației Universitate, inaugurată în 1987. Lucrările vor consta în refacerea aspectului stației, care arată ca în anii ’80.

„𝐑𝐞𝐧𝐨𝐯𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐚̆𝐯𝐚𝐫𝐚̆ 𝐚 𝐢̂𝐧𝐜𝐞𝐩𝐮𝐭”, anunță Metrorex pe pagina sa de Facebook.

Stația de metrou Universitate se află situată pe Magistrala 2 și a fost pusă în funcțiune pentru publicul călător în anul 1987. În timp, finisajele pereților stației de metrou au ajuns la limita eficientă de utilizare, fiind necesare lucrări de refacere, adaugă reprezentanții Metrorex.

Potrivit lor, din punct de vedere architectural, finisajul pereților structurali, de la nivelul vestibulului și a culoarului de acces din capătul Y al stației de metrou Universitate (ieșirea spre str. Ion Câmpineanu), a fost realizat cu materiale ce reprezentau tehnologia și arhitectura anilor ’80.

„Astfel, Metrorex, a demarat, în regie proprie, o amplă lucrare de refacere a aspectului stației Universitate (nivel vestibul și culoar acces capăt Y), prin refacerea stratului vizibil, inclusiv zugrăvirea și vopsirea în integralitate a pereților”, menționează reprezentanții companiei.

Scopul acestor lucrări este de a îmbunătăți calitatea serviciilor oferite, pentru asigurarea unor condiții de siguranță a călătorilor din punct de vedere al stării tehnice a elementelor de construcții și a finisajelor.

Stația Universitate, la intersecția a două magistrale

Berceni – Pipera, Magistrala 2 de metrou din care face parte stația Universitate, urma să intre într-un amplu proces de reparații, însă licitația lansată în acest scop a fost anulată iar alta nu a mai fost lansată până acum.

Metrorex a inaugurat în septembrie anul trecut prima secțiune a Magistralei 5 de metrou, Eroilor – Râul Doamnei. Următoare secțiune, Eroilor – Iancului, ar trebui să treacă și pe la Universitate. Astfel, două magistrale de metrou ar urma să aibă stație în această zonă din centrul Capitalei.

Până la realizarea unei noi stații la Universitate, Metrorex urmează să desemneze proiectantul secțiunii Eroilor – Iancului. Abia după finalizarea acestui contract, cu o durată de cinci ani, va putea fi organizată licitația pentru desemnarea constructorului.

Metrorex a lansat pe 29 iunie 2019 licitația pentru „Servicii de proiectare și asistență tehnică aferente obiectivului Magistrala 5 (Drumul Taberei – Pantelimon), Secțiunea Eroilor (PS Operă) – Piața Iancului”. Valoarea estimată a contractului este de 70 de milioane de lei iar perioada de derulare este de 60 de luni.

Secțiunea Eroilor – Iancului va avea 5 km și 6 stații respectiv Haşdeu, Cişmigiu, Universitate, Calea Moşilor, Traian, Piaţa Iancului.

Prin punerea în funcţiune a Secțiunii Eroilor – Universitate – Piaţa Iancului aferente Magistralei 5 de metrou se estimează transportul a circa 100.000 călători/zi. Magistrala va avea legături cu reţeaua existentă de metrou, conexiunile cu celelalte magistrale realizându-se prin staţiile de corespondență Eroilor, Universitate şi Piaţa Iancului.

Magistrala 5 de metrou are trei secțiuni: Eroilor – Râul Doamnei (în exploatare), Eroilor – Iancului (care urmează să intre în etapa de proiectare) și Iancului – Pantelimon.

 

Te-ar mai putea interesa și
CNAIR contractează servicii de pază pe autostrăzi, de 115 milioane de lei
CNAIR contractează servicii de pază pe autostrăzi, de 115 milioane de lei
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a lansat de la începutul anului patru licitații pentru contractarea de servicii de pază pe autostrăzi, cu o valoare estimată de......
Ministerul Transporturilor propune exproprieri suplimentare pentru A0 Sud și Drum Expres Brăila – Galați
Ministerul Transporturilor propune exproprieri suplimentare pentru A0 Sud și Drum Expres Brăila – Galați
Ministerul Transporturilor a inițiat două proiecte pentru exproprieri suplimentare pe lotul 2 din Autostrada de Centură ...
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz schimbă modelul de business în proiectele de centrale noi pe care vrea să le facă împreună cu Gabriel Comănescu
Romgaz, care intenționează să construiască o primă centrală pe gaze în parteneriat cu firma GSP Power la Halânga, ...
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea perioadei de rambursare
Băncile stimulează creditarea prin „haine noi” pentru produse vechi. Unele modificări BNR permit chiar extinderea ...
Lichiditatea de pe piaţa bancară şi dezechilibrul dintre depozite şi credite determină băncile să găsească noi metode ...