1EUR = 4.8736 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Metroul de Drumul Taberei: licitaţia pentru 30 de trenuri noi a fost lansată vineri

Metrorex a lansat vineri, 22 martie 2019, licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului al Magistralei 5. În primă fază vor fi cumpărate 13 trenuri pentru secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, urmând ca ulterior să mai fie achiziţionate încă 17.

22 mar, 2019 | | ECONOMICA.net

Valoarea estimată a contractului pentru cele 30 de ramei noi este de 1,2 miliarde de lei (255 milioane de euro), adică 8,5 milioane de euro/bucata.

Contractul prevede livrarea a 13 trenuri în trei ani şi jumătate de la semnare şi apoi, în maxim şapte ani de la semnare, Metrorex poate cere încă 17.

"Obiectul contractului este furnizarea a 13 trenuri noi de metrou, simulator instruire personal exploatare, set scule speciale (mentenanță trenuri) și serviciile accesorii (transport, asigurare, punerea în funcţiune, asistenţa tehnica în perioada garanţie, instruire personal exploatare, operare trenuri și folosire aplicaţii software) într-un termen estimat de 42 luni, cu opțiunea de suplimentare (cu maxim 17 trenuri noi), destinate operării pe Magistrala 5 de metrou, tronson Drumul Taberei – Iancului, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor", se arată în anunţul Metrorex, publicat pe platforma de achiziţii publice SICAP.

Contractul poate fi modificat la solicitarea Metrorex formulată în maxim 84 luni de la semnarea contractului, prin suplimentare cu maxim 17 trenuri, același tip, aceleași performanțe tehnice (sau superioare), aceleași condiții contractuale (inclusiv termenele de livrare vor fi similare celor 13 trenuri), cu excepția prețului.

Durata estimată de valabilitate a contractului (incluzând modificarea prevăzută prin clauză de revizuire) este de maxim 130 luni, compusă din:

- durata estimată pentru furnizare 13 trenuri, simulator, scule speciale – maxim 42 luni;

- perioada în care Achizitorul își poate exprima opțiunea de suplimentare, în limita a maxim 17 trenuri de același tip - maxim 84 de luni;

- perioada aferentă livrării a maxim 17 trenuri suplimentare – maxim 46 luni de la exprimarea opțiunii.

Valoarea estimată (la momentul actual): 520 milioane de lei pentru 13 trenuri, respectiv 1,2 miliarde de lei pentru 30 trenuri.

Achiziţia este finanţată din fonduri de la bugetul de stat şi dintr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 20 mai 2019. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preţ, în care componenta financiară are o pondere de 60 %, iar componenta tehnică – 40%.

Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Secţiunea 1 Eroilor – Drumul Taberei (Râul Doamnei) va avea aproape 7 km lungime, 10 stații şi depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor).

Peste 64.000 de bucureşteni ar urma să beneficieze de noua secţiune, care vor călători între cele două puncte ale oraşului în mai puţin de un sfert de oră.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO