Metroul de Drumul Taberei: licitaţia pentru 30 de trenuri noi a fost lansată vineri

Metrorex a lansat vineri, 22 martie 2019, licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului al Magistralei 5. În primă fază vor fi cumpărate 13 trenuri pentru secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, urmând ca ulterior să mai fie achiziţionate încă 17.
Anemona Andone - vin, 22 mart. 2019, 10:07
Metroul de Drumul Taberei: licitaţia pentru 30 de trenuri noi a fost lansată vineri

Valoarea estimată a contractului pentru cele 30 de ramei noi este de 1,2 miliarde de lei (255 milioane de euro), adică 8,5 milioane de euro/bucata.

Contractul prevede livrarea a 13 trenuri în trei ani şi jumătate de la semnare şi apoi, în maxim şapte ani de la semnare, Metrorex poate cere încă 17.

„Obiectul contractului este furnizarea a 13 trenuri noi de metrou, simulator instruire personal exploatare, set scule speciale (mentenanță trenuri) și serviciile accesorii (transport, asigurare, punerea în funcţiune, asistenţa tehnica în perioada garanţie, instruire personal exploatare, operare trenuri și folosire aplicaţii software) într-un termen estimat de 42 luni, cu opțiunea de suplimentare (cu maxim 17 trenuri noi), destinate operării pe Magistrala 5 de metrou, tronson Drumul Taberei – Iancului, Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor”, se arată în anunţul Metrorex, publicat pe platforma de achiziţii publice SICAP.

Contractul poate fi modificat la solicitarea Metrorex formulată în maxim 84 luni de la semnarea contractului, prin suplimentare cu maxim 17 trenuri, același tip, aceleași performanțe tehnice (sau superioare), aceleași condiții contractuale (inclusiv termenele de livrare vor fi similare celor 13 trenuri), cu excepția prețului.

Durata estimată de valabilitate a contractului (incluzând modificarea prevăzută prin clauză de revizuire) este de maxim 130 luni, compusă din:

– durata estimată pentru furnizare 13 trenuri, simulator, scule speciale – maxim 42 luni;

– perioada în care Achizitorul își poate exprima opțiunea de suplimentare, în limita a maxim 17 trenuri de același tip – maxim 84 de luni;

– perioada aferentă livrării a maxim 17 trenuri suplimentare – maxim 46 luni de la exprimarea opțiunii.

Valoarea estimată (la momentul actual): 520 milioane de lei pentru 13 trenuri, respectiv 1,2 miliarde de lei pentru 30 trenuri.

Achiziţia este finanţată din fonduri de la bugetul de stat şi dintr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 20 mai 2019. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate – preţ, în care componenta financiară are o pondere de 60 %, iar componenta tehnică – 40%.

Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Secţiunea 1 Eroilor – Drumul Taberei (Râul Doamnei) va avea aproape 7 km lungime, 10 stații şi depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor).

Peste 64.000 de bucureşteni ar urma să beneficieze de noua secţiune, care vor călători între cele două puncte ale oraşului în mai puţin de un sfert de oră.

Te-ar mai putea interesa și
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Arestarea ministrului adjunct al Apărării din Rusia, o reglare de conturi între clanuri rivale – analiză Reuters
Serghei Şoigu, ministrul rus al Apărării, a încercat să transmită un mesaj de "business as usual" de când adjunctul său a fost arestat pentru luare de mită, dar scandalul care se extinde......
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Salariile militarilor bulgari vor crește cu 30% începând de la 1 ianuarie 2025
Parlamentul Bulgariei a adoptat vineri amendamente definitive la Legea privind Apărarea şi Forţele Armate, sub care armata ...
Acorduri de mediu emise pentru patru noi parcuri eoliene în Caraș Severin, în total 500 MW, cu stocare
Acorduri de mediu emise pentru patru noi parcuri eoliene în Caraș Severin, în total 500 MW, cu stocare
Ministerul Mediului a emis astăzi acordurile de mediu pentru patru parcuri eoliene propuse a se realiza în județul Caraș ...
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Renault Duster, lansat în Turcia, viitorul hub de export spre țările din est
Fratele geamăn al SUV-ului Dacia produs în România și comercializat în Uniunea Europeană, Renault Duster tocmai a fost ...