1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -2 º

Companii

Metrou şi tren metropolitan la Cluj: o asociere italo - franceză a fost selectată să elaboreze studiile

Asocierea SWS Engineering Spa (Italia) – Systra (Franța) – Metrans Engineering SRL (România) a fost declarată câştigătoarea licitaţiei pentru realizarea studiilor de prefezabilitate şi fezabilitate în vederea realizării metroului şi trenului metropolitan din Cluj – Napoca, a anunţat marţi primarul Emil Boc.

29 oct, 2019 | ECONOMICA.net

"Câștigător este SWS Engineering Spa (Italia și cu Systra (Franța) Metrans Engineering SRL. Oferta este 30,1 milioane de lei. Această firmă are experiență în felul următor: Sistra a realizat studiile tehnice de fezabilitate pentru obiectivul Toulouse Aerospace Express, linia trei de metrou din Toulouse, cu o lungime de 28 de kilometri, a realizat studiul de fezabilitate pentru sistemul rețelei de metrou din zona metropolitană din Tel Aviv, care presupune 140 de kilometri de metrou", a declarat Emil Boc la o emisiune pe Facebook, potrivit ştiridecluj.ro.

Conform sursei citate, primarul Cluj - Napoca nu se aşteaptă ca proiectul să fie blocat în contestaţii.

Amintim că Primăria Cluj - Napoca a primit cinci oferte la licitaţia pentru studiile necesare realizării metroului şi trenului metropolitan, potrivit edilului Emil Boc.

Emil Boc şi primarii a şase comune au semnat, în aprilie, acordul de asociere pentru realizarea metroului şi a trenului metropolitan. Potrivit primarului Clujului, proiectul va fi realizat în două etape.

"În această fază va fi implementat un sistem de transport rapid care va acoperi întregul coridor feroviar cuprins între halta Nădăşelu şi staţia de la Bonţida, pe o lungime de aproximativ 43 de km.

Punctele de oprire actuale vor rămâne aceleaşi şi se propune adăugarea unor noi staţii de oprire în zonele: Baciu, Tetarom pe str. Tăietura Turcului şi la podul Ira pe str. Aurel Vlaicu. Pentru fiecare punct de oprire se vor analiza facilităţile disponibile pentru călători: bănci, zone de aşteptare, toalete, puncte de procurare a biletelor (automate/case).

De asemenea, se va analiza disponibilitatea parcărilor de mici dimensiuni şi se va realiza conectivitatea cu transportul public local la fiecare punct de oprire", a mai spus Emil Boc.

În a doua etapă va fi realizat metroul. "Proiectul va avea două părţi. În prima parte se va realiza legătura dintre comuna Floreşti şi Podul Ira pe următorul traseu propus: zona de sud a comunei Floreşti - viitorul spital regional de urgenţă - centrul comercial Vivo - cartierul Mănăştur - centrul oraşului Cluj-Napoca şi zona de est a oraşului, respectiv zona Aurel Vlaicu/Podul Ira.

Pentru zona din afara oraşului se va studia posibilitatea realizării metroului suprateran, iar de la intrarea în Cluj-Napoca acesta urmând a fi realizat în subteran. A doua etapă a realizării metroului vizează crearea legăturii dintre comunele Floreşti şi Gilău", a explicat Boc.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO