Metroul de Cluj: Se reia licitația pentru supervizare lucrări, după ce oferta Egis a fost respinsă

Primăria Cluj Napoca a lansat din nou licitație pentru supervizarea lucrărilor la Magistrala I de metrou, după ce singura ofertă depusă la licitația anterioară a fost respinsă.
Anemona Andone - vin, 06 oct. 2023, 15:41
Metroul de Cluj: Se reia licitația pentru supervizare lucrări, după ce oferta Egis a fost respinsă

Amintim că, la licitația precedentă pentru servicii de supervizare, a depus ofertă doar compania Egis. Pe 13 septembrie 2023, procedura a fost anulată deoarece „au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme”, potrivit informațiilor din SEAP.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor în cadrul procedurii noi este 10 noiembrie 2023. Valoarea estimată a contractului s-a menținut la peste 211 milioane de lei.

Pe 25 mai a fost semnat la sediul Primăriei Cluj – Napoca contractul pentru construirea Magistralei I de metrou din Capitala Ardealului. În valoare de peste nouă miliarde de lei, lucrările la această linie de metrou vor fi finalizate în 2031, potrivit estimărilor primarului Cluj – Napoca, Emil Boc.

Pe 28 februarie 2023 a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția de lucrări la Magistrala I de metrou Cluj, respectiv asocierea Gulermak – Alstom Transport – Arcada Company.

Oferta financiară a asocierii este de 9,059 de miliarde de lei fără TVA, față de valoarea estimată de 9,064 de miliarde de lei fără TVA.

Primăriile Cluj – Napoca și Florești au publicat pe 16 martie 2022 anunțul de participare privind proiectarea și execuția de lucrări la Magistrala I de metrou Cluj.

Contractul prevede proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj. Durata lucrărilor este de 96 de luni (8 ani).

Proiectul Magistrala I de metrou Cluj este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran, în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90 secunde: 15.200/21.600 de pasageri / oră și sens (40 de trenuri / oră și sens).

Proiectul urmează să fie finanțat din fonduri europene nerambursabile și rambursabile precum Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) 2021 – 2027 și Programul Operațional Transporturi (POT) 2021 – 2027.

CITEȘTE ȘI:

 

Te-ar mai putea interesa și
Banca Națională a Moldovei anunță că locuitorii Găgăuziei nu vor putea folosi cardurile rusești MIR promise de guvernatorul regiunii
Banca Națională a Moldovei anunță că locuitorii Găgăuziei nu vor putea folosi cardurile rusești MIR promise de guvernatorul ...
Banca Naţională a Republicii Moldova (BNM) a transmis vineri că utilizarea cardurilor ruseşti Mir prin intermediul infrastructurii de plăţi de pe teritoriul Republicii Moldova este fizic......
Italia urmează să primească muncitori emigranți din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia
Italia urmează să primească muncitori emigranți din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia
Italia urmează să primească 300 de muncitori emigranţi din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia, care nu vor avea statutul ...
MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Iran, Israel, Liban și Palestina, din cauza riscurilor de securitate din regiune
MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Iran, Israel, Liban și Palestina, din cauza riscurilor de ...
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita orice călătorie ...
Franța vrea să reia mineritul de cupru și să accelereze proiectele în domeniul energiei geotermale
Franța vrea să reia mineritul de cupru și să accelereze proiectele în domeniul energiei geotermale
Franţa intenţionează să adopte măsuri care să permită relansarea mineritul de cupru şi să accelereze proiectele ...