Metroul de Cluj: Undă verde pentru semnarea celui mai mare contract din Transporturi

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins vineri contestația depusă în cadrul licitației pentru construcția metroului din Cluj. Astfel, Primăria Cluj Napoca poate semna cel mai mare contract din Transporturi cu constructorul din Turcia desemnat câștigător. Aceeași firmă va construi și secțiunea Tokyo/ Băneasa - Aeroport Henri Coandă a Magistralei 6 de metrou din Capitală.
Anemona Andone - vin, 07 apr. 2023, 19:09
Metroul de Cluj: Undă verde pentru semnarea celui mai mare contract din Transporturi

„Respinge pe fond”, se arată în soluția pe scurt pronunțată vineri, 7 aprilie 2023, de către CNSC în cadrul contestației depuse de firma Dogus.

Amintim că pe 28 februarie a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția de lucrări la Magistrala I de metrou Cluj, respectiv asocierea Gulermak – Alstom Transport – Arcada Company.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oferta financiară a asocierii este de 9,059 miliarde de lei fără TVA, față de valoarea estimată de 9,064 miliarde de lei fără TVA.

În toamna anului trecut, licitația pentru metroul din Cluj a fost deblocată, după ce fusese suspendată pentru actualizarea valorii contractului. Astfel, valoarea estimată a achiziției a crescut la 9,064 miliarde de lei fără TVA, de la nivelul inițial de 6,665 miliarde de lei fără TVA.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Primăriile Cluj – Napoca și Florești au publicat pe 16 martie 2022 anunțul de participare privind proiectarea și execuția de lucrări la Magistrala I de metrou Cluj.

Contractul prevede proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj. Durata lucrărilor este de 96 de luni (8 ani).

Proiectul Magistrala I de metrou Cluj este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran, în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90 secunde: 15.200/21.600 pasageri / oră și sens (40 trenuri / oră și sens).

Proiectul urmează să fie finanțat din fonduri europene nerambursabile și rambursabile precum Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) 2021 – 2027 și Programul Operațional Transporturi (POT) 2021 – 2027.

Luna trecută, secretarul de stat în Transporturi Irinel Ionel Scrioșteanu a anunțat că Metrorex poate semna contractul pentru secțiunea 2 Tokyo – Aeroport Henri Coandă a Magistralei M6, după ce nu fusese depusă nicio contestație. Amintim că pentru acest contract a fost desemnată câștigătoare oferta asocierii turco – române Gulermak – Somet.

Te-ar mai putea interesa și
Banca Națională a Moldovei anunță că locuitorii Găgăuziei nu vor putea folosi cardurile rusești MIR promise de guvernatorul regiunii
Banca Națională a Moldovei anunță că locuitorii Găgăuziei nu vor putea folosi cardurile rusești MIR promise de guvernatorul ...
Banca Naţională a Republicii Moldova (BNM) a transmis vineri că utilizarea cardurilor ruseşti Mir prin intermediul infrastructurii de plăţi de pe teritoriul Republicii Moldova este fizic......
Italia urmează să primească muncitori emigranți din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia
Italia urmează să primească muncitori emigranți din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia
Italia urmează să primească 300 de muncitori emigranţi din Liban, Coasta de Fildeş şi Etiopia, care nu vor avea statutul ...
MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Iran, Israel, Liban și Palestina, din cauza riscurilor de securitate din regiune
MAE recomandă cetățenilor români să nu călătorească în Iran, Israel, Liban și Palestina, din cauza riscurilor de ...
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reaminteşte recomandarea adresată cetăţenilor români de a evita orice călătorie ...
Franța vrea să reia mineritul de cupru și să accelereze proiectele în domeniul energiei geotermale
Franța vrea să reia mineritul de cupru și să accelereze proiectele în domeniul energiei geotermale
Franţa intenţionează să adopte măsuri care să permită relansarea mineritul de cupru şi să accelereze proiectele ...