Metroul de Drumul Taberei: au început lucrările pentru devierea liniei 41 – FOTO

Muncitorii de pe şantierul Metroului de Drumul Taberei au început lucrările pentru devierea liniei de tramvai 41, în zona parcului, potrivit Metrou Uşor. Devierea este necesară pentru construirea acceselor de la metrou pe peronul tramvaiului, aşa cum se întâmplă la Crângaşi.
Anemona Andone - mar, 09 iul. 2019, 18:20
Metroul de Drumul Taberei: au început lucrările pentru devierea liniei 41 - FOTO

„A început lucrarea pentru devierea liniei de tramvai”, spune Marian Andrei, membru al forumului Asociaţiei Metrou Uşor, care a postat marţi imagini de pe şantier.

Lucrările de deviere a liniei au început la circa o săptămână după ce a fost suspendată circulaţia celui mai utilizat mijloc de transport în comun de suprafaţă din Bucureşti.

Astfel, este de aşteptat ca lucrările pentru noile guri de metrou să aibă loc şi după redeschiderea circulaţiei pe linia tramvaiului 41.

Metroul de Drumul Taberei este unul dintre cele trei şantiere pentru care a fost necesară oprirea tramvaiului.

În paralel cu lucrările de la metrou, pe traseul tramvaiului se mai derulează lucrări la Pasajul Ciurel şi la Podul Grant.

Rămâne de văzut dacă cele două luni anunţate pentru suspendarea lui 41 vor fi suficiente pentru ca pe cele trei mari şantiere să fie finalizate lucrările care au impus oprirea circulaţiei tramvaiului.

Magistrala 5 de metrou secţiunea Eroilor – Drumul Taberei va fi finalizată în luna decembrie a acestui an, a declarat pe 16 mai, la Palatul Victoria, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

FOTO: A început lucrarea pentru devierea liniei de tramvai (sursa: Marian Andrei, membru forum Metrou Uşor).

Te-ar mai putea interesa și
Chimcomplex a început extinderea capacităților energetice pe platforma A6 Dej
Chimcomplex a început extinderea capacităților energetice pe platforma A6 Dej
Chimcomplex a început un proiect de extindere a capacităților energetice pe platforma A6 Dej, printr-un amplu proces de modernizare, ce va consolida poziția sa pe piața energetică, informează......
Capitalizarea bursieră a Nvidia a ajuns la 2.000 de miliarde de dolari
Capitalizarea bursieră a Nvidia a ajuns la 2.000 de miliarde de dolari
Nvidia a ajuns vineri la o capitalizare bursieră de 2.000 de miliarde de dolari, profitând de cererea masivă pentru cipurile ...
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, care s-a desfășurat în perioada 12 – 23 februarie
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, care s-a ...
TradeVille anunţă succesul ofertei publice de vânzăre de obligaţiuni a Impact Developer & Contractor, menţionând că ...
Moscova impune măsuri de retorsiune față de ultimul pachet de sancțiuni decis de UE. Crește lista oficialilor europeni cărora li se interzice să intre în Rusia
Moscova impune măsuri de retorsiune față de ultimul pachet de sancțiuni decis de UE. Crește lista oficialilor europeni ...
Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat vineri că a extins semnificativ lista oficialilor din Uniunea Europeană ...