Metroul de Drumul Taberei: au început lucrările pentru devierea liniei 41 – FOTO

Muncitorii de pe şantierul Metroului de Drumul Taberei au început lucrările pentru devierea liniei de tramvai 41, în zona parcului, potrivit Metrou Uşor. Devierea este necesară pentru construirea acceselor de la metrou pe peronul tramvaiului, aşa cum se întâmplă la Crângaşi.
Anemona Andone - mar, 09 iul. 2019, 18:20
Metroul de Drumul Taberei: au început lucrările pentru devierea liniei 41 - FOTO

„A început lucrarea pentru devierea liniei de tramvai”, spune Marian Andrei, membru al forumului Asociaţiei Metrou Uşor, care a postat marţi imagini de pe şantier.

Lucrările de deviere a liniei au început la circa o săptămână după ce a fost suspendată circulaţia celui mai utilizat mijloc de transport în comun de suprafaţă din Bucureşti.

Astfel, este de aşteptat ca lucrările pentru noile guri de metrou să aibă loc şi după redeschiderea circulaţiei pe linia tramvaiului 41.

Metroul de Drumul Taberei este unul dintre cele trei şantiere pentru care a fost necesară oprirea tramvaiului.

În paralel cu lucrările de la metrou, pe traseul tramvaiului se mai derulează lucrări la Pasajul Ciurel şi la Podul Grant.

Rămâne de văzut dacă cele două luni anunţate pentru suspendarea lui 41 vor fi suficiente pentru ca pe cele trei mari şantiere să fie finalizate lucrările care au impus oprirea circulaţiei tramvaiului.

Magistrala 5 de metrou secţiunea Eroilor – Drumul Taberei va fi finalizată în luna decembrie a acestui an, a declarat pe 16 mai, la Palatul Victoria, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor – Râul Doamnei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

FOTO: A început lucrarea pentru devierea liniei de tramvai (sursa: Marian Andrei, membru forum Metrou Uşor).

Te-ar mai putea interesa și
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul tranzacțiilor cu monede cripto
Statele Unite și Regatul Unit anchetează o posibilă încălcare foarte gravă a sancțiunilor impuse Rusiei prin intermediul ...
Statele Unite şi Regatul Unit investighează tranzacţii cu criptomonede în valoare de circa 20 de miliarde de dolari care au fost efectuate printr-un instrument de schimb virtual stabilit în......
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același interes și față de carnea de pui importată
Crescătorii de păsări acuză ANPC că pune în pericol sectorul avicol românesc și cer instituției să arate același ...
Sectorul avicol românesc este în pericol, în urma controalelor repetate ale Autorităţii Naţionale pentru Protecţia ...
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Xiaomi a început vânzarea primelor sale mașini electrice. Modelul de bază SU7 costă 29.900 de dolari
Producătorul chinez de smartphone Xiaomi Corp. a început joi să comercializeze primul său automobil electric, pariind ...
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Ford plănuiește să producă un nou model de SUV la uzina sa din valencia
Constructorul auto american Ford a anunţat joi că analizează posibilitatea de a produce un nou automobil de teren (SUV) ...