1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Metroul de Drumul Taberei: au început lucrările pentru devierea liniei 41 - FOTO

Muncitorii de pe şantierul Metroului de Drumul Taberei au început lucrările pentru devierea liniei de tramvai 41, în zona parcului, potrivit Metrou Uşor. Devierea este necesară pentru construirea acceselor de la metrou pe peronul tramvaiului, aşa cum se întâmplă la Crângaşi.

09 iul, 2019 | | ECONOMICA.net

"A început lucrarea pentru devierea liniei de tramvai", spune Marian Andrei, membru al forumului Asociaţiei Metrou Uşor, care a postat marţi imagini de pe şantier.

Lucrările de deviere a liniei au început la circa o săptămână după ce a fost suspendată circulaţia celui mai utilizat mijloc de transport în comun de suprafaţă din Bucureşti.

Astfel, este de aşteptat ca lucrările pentru noile guri de metrou să aibă loc şi după redeschiderea circulaţiei pe linia tramvaiului 41.

Metroul de Drumul Taberei este unul dintre cele trei şantiere pentru care a fost necesară oprirea tramvaiului.

În paralel cu lucrările de la metrou, pe traseul tramvaiului se mai derulează lucrări la Pasajul Ciurel şi la Podul Grant.

Rămâne de văzut dacă cele două luni anunţate pentru suspendarea lui 41 vor fi suficiente pentru ca pe cele trei mari şantiere să fie finalizate lucrările care au impus oprirea circulaţiei tramvaiului.

Magistrala 5 de metrou secţiunea Eroilor - Drumul Taberei va fi finalizată în luna decembrie a acestui an, a declarat pe 16 mai, la Palatul Victoria, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea totală a proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor - Râul Doamnei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.

FOTO: A început lucrarea pentru devierea liniei de tramvai (sursa: Marian Andrei, membru forum Metrou Uşor).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO