1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Metroul de Drumul Taberei: calendarul deschiderii circulaţiei la suprafaţă în patru zone afectate de cel mai mare şantier din Capitală

Circulația rutieră va fi redeschisă etapizat în zona a patru stații de metrou de pe Magistrala 5 începând cu 30 mai, potrivit unui calendar transmis de Metrorex militanților pentru îmbunătățirea transportului public. Vezi când vor termina muncitorii de refăcut suprafețele în zonele Eroilor, Favorit, Brâncuși și Râul Doamnei.

30 apr, 2019 | | ECONOMICA.net

Stația Râul Doamnei, sursa foto: t530, membru al forumului Asociației Pro Infrastructură.

"Din analiza ultimului grafic de execuție de refaceri de suprafețe primit de la Antreprenor, vă comunicăm că refacerile de suprafețe se vor executa etapizat, după cum urmează:

Stația Râul Doamnei – deschidere trafic 28.06.2019
Stația Brâncuși - deschidere trafic 31.05.2019
Stația Favorit - deschidere trafic 28.06.2019
Stația Eroilor (Bd. Eroii Sanitari) - deschidere trafic 30.05.2019", se arată într-un răspuns al Metrorex la solicitarea unui membru al Asociației Metrou Ușor, care promovează îmbunătățirea condițiilor de transport public din România.

Calendarul deschiderii circulației la suprafață în Drumul Taberei este deocamdată incomplet. Acesta nu cuprinde și zone precum Parc Drumul Taberei, unde lucrările vor dura mai mult, pentru că se vor construi guri de acces la metrou chiar de pe peronul tramvaiului 41, așa cum există în zona Crângași.

Stația Parc Drumul Taberei, sursa foto: t530, membru al forumului Asociației Pro Infrastructură.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a declarat că până la finele lunii octombrie vor fi finalizate lucrările de construcţie la metroul de Drumul Taberei. Liderul asocierii care construieşte prima secţiune din Magistrala 5 de metrou este constructorul italian Astaldi.

De asemenea, Alstom s-a angajat că va finaliza lucrările de automatizare până în decembrie, astfel încât la finele anului să se deschidă circulaţia pe Magistrala 5, potrivit lui Răzvan Cuc.

Lucrările pentru construirea Magistralei 5 de metrou au început în 2012 şi aveau termeni iniţiali de finalizare 2015.

Primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,871 kilometri, un depou şi zece staţii: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu (Drumul Taberei 34), Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei, Brâncuşi şi Râul Doamnei.

Valoarea lucrărilor pe secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Operă) este estimată la circa 3,12 miliarde de lei cu TVA. 

Proiectul Magistralei 5 este finanţat din fonduri nerambursabile în cadrul programului Operaţional Sectorial - Transport 2007 - 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020.

Magistrala 5 va avea trei secţiuni: Eroilor - Drumul Taberei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO