1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 20 º

Companii

Ministrul Transporturilor: La finele acestui an se va circula pe Magistrala 5 de metrou

Circulaţia pe Magistrala 5 de metrou va fi deschisă la finele anului, a declarat joi Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, la România TV. Potrivit acestuia, construcţia secţiunii Eroilor – Drumul Taberei va fi terminată până la finele lunii octombrie, iar firma care a câştigat contractul de automatizare s-a angajat să termine lucrările până în decembrie.

04 apr, 2019 | | ECONOMICA.net

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a declarat joi la România TV că săptămâna viitoare va fi semnat contractul cu firma care a câştigat contractul pentru sistemul de automatizare şi siguranţă a traficului pe cea mai nouă linie de metrou din Bucureşti.

Şi directorul general al Metrorex, Dumitru Şodolescu, a declarat anterior că acest contract va fi semnat pe 9 aprilie. Dacă nu ar fi existat contestaţii, contractul câştigat de Alstom putea fi semnat încă de anul trecut.

Şeful de la Transporturi a mai spus că până la finele lunii octombrie vor fi finalizate lucrările de construcţie la metroul de Drumul Taberei. Liderul asocierii care construieşte prima secţiune din M 5 este constructorul italian Astaldi.

De asemenea, Alstom s-a angajat că va finaliza lucrările de automatizare până în decembrie, astfel încât la finele anului să se deschidă circulaţia pe Magistrala 5, potrivit lui Răzvan Cuc.

Lucrările pentru construirea Magistralei 5 de metrou au început în 2012 şi aveau termeni iniţiali de finalizare 2015.

Primul tronson al Magistralei 5 de metrou va avea o lungime de 6,871 kilometri, un depou şi zece staţii: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu (Drumul Taberei 34), Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei, Brâncuşi şi Râul Doamnei.

Valoarea lucrărilor pe secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Operă) este estimată la circa 3,12 miliarde de lei cu TVA. 

Proiectul Magistralei 5 este finanţat din fonduri nerambursabile în cadrul programului Operaţional Sectorial - Transport 2007 - 2013 şi Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 - 2020.

Magistrala 5 va avea trei secţiuni: Eroilor - Drumul Taberei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO