Metroul de Drumul Taberei: elveţienii de la Stadler contestă licitaţia Metrorex pentru achiziţia de trenuri noi

Nici bine nu a lansat Metrorex licitaţia pentru trenurile care ar urma să circule în Drumul Taberei că a şi fost depusă o sesizare la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC). Autorul demersului este producătorul elveţian de material rulant Stadler.
Anemona Andone - mar, 02 apr. 2019, 18:38
Metroul de Drumul Taberei: elveţienii de la Stadler contestă licitaţia Metrorex pentru achiziţia de trenuri noi

Trenuri de metrou Stadler (sursa foto: capturi Stadlerrail.com)

Elveţienii de la Stadler Rail Management AG au depus marţi, 2 aprilie , o sesizare la licitaţia Metrorex, potrivit datelor de pe site-ul CNSC (foto jos).

Aceasta este prima companie care se adresează CNSC cu privire la procedura lansată pe 22 martie pentru achiziţia de trenuri care vor circula pe cea mai nouă linie de metrou din Capitală.

Cel mai probabil, elveţienii sunt nemulţumiţi de condiţiile din caietul de sarcini pentru că, până acum, Metrorex nici nu a apucat să primească oferte.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 20 mai, acestea urmând să fie evaluate până în februarie anul viitor.

Firmele interesate de licitaţie au posibilitatea să solicite clarificări Metrorex, înainte de a se adresa CNSC. „Numărul de zile până la care se pot solicita clarificări înainte de data limită de depunere a ofertelor: 20; Entitatea contractantă va răspunde la solicitările de clarificări în a 11-a zi dinainte de data limită de depunere a ofertelor”, se explică în anunţul Metrorex.

Metrorex a lansat pe 22 martie 2019 licitaţia pentru achiziţia a 30 de trenuri care vor circula pe tronsonul Drumul Taberei – Iancului al Magistralei 5. În primă fază vor fi cumpărate 13 trenuri pentru secţiunea Eroilor – Râul Doamnei, urmând ca ulterior să mai fie achiziţionate încă 17.

Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon are trei secţiuni: Eroilor – Drumul Taberei, Eroilor – Iancului, respectiv Iancului – Pantelimon.

Valoarea estimată a contractului pentru cele 30 de ramei noi este de 1,2 miliarde de lei (255 milioane de euro), adică 8,5 milioane de euro/bucata.

Contractul prevede livrarea a 13 trenuri în trei ani şi jumătate de la semnare şi apoi, în maxim şapte ani de la semnare, Metrorex poate cere încă 17.

Criteriul de atribuire al contractului este cel mai bun raport calitate – preţ, în care componenta financiară are o pondere de 60 %, iar componenta tehnică – 40%.

Achiziţia este finanţată din fonduri de la bugetul de stat şi dintr-un credit de la Banca Europeană de Investiţii (BEI). 

Gigantul elveţian Stadler fabrică trenuri de peste 75 de ani şi are peste 7.000 de angajaţi distribuiţi în fabricile grupului din ţări precum Elveţia, Germania, Spania şi Belarus. Stadler a primit prima sa comandă pentru trenuri de metrou în 2012, de la operatorul BVG din Berlin.

De atunci, trenurile de metrou fabricate de Stadler au mai fost cumpărate şi în oraşe precum Valencia (Spania), Minsk (Belarus), Liverpool şi Glasgow (Marea Britanie).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ministerul Sănătăţii: Primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România
Ministerul Sănătăţii: Primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România
Primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, anunţă sâmbătă seara ...
Anunț pentru toți șoferii din România! S-a adoptat legea care schimbă semnificativ regulile: Despăgubiri mai mari la accidente, protecție în plus pentru șoferi, calculator nou pentru RCA
Anunț pentru toți șoferii din România! S-a adoptat legea care schimbă semnificativ regulile: Despăgubiri mai mari la ...
Parlamentul European a adoptat mai multe modificări ale Directivei Europene ce trasează regulile generale privind asigurarea ...
Valérie Pécresse este candidata dreptei franceze la alegrile prezidențiale de anul viitor
Valérie Pécresse este candidata dreptei franceze la alegrile prezidențiale de anul viitor
Valérie Pécresse, politiciana franceză care se autodescrie drept ''o treime Margaret Thatcher, două treimi Angela Merkel'', ...