1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 17 º

Companii

Metroul de Drumul Taberei: Începe numărătoarea inversă până la deschidere? Posibilă amânare din cauza hidranților VIDEO

Vineri ar putea fi decisă data deschiderii Metroului de Drumul Taberei, având în vedere că se întrunește din nou comisia de recepție, potrivit ministrului Transporturilor Lucian Bode. Unii pasionați de infrastructură spun că nu are cum să fie inaugurată duminică noua linie de metrou, din cauza unei probleme cu hidranții.

10 sep, 2020 | | ECONOMICA.net

Un videoclip cu noua linie de metrou, postat pe 9 septembrie pe YouTube, a stârnit controverse în rândul pasionaților de infrastructură de pe forumul Asociației Metrou Ușor.

Dacă unii sunt încrezători că momentul deschiderii este tot mai aproape, alții sunt de părere că nu poate fi respectat termenul de duminică, așa cum a apărut în mediul online. Și asta pentru că nu ar putea fi rezolvată în doar două zile o problemă cu hidranții din tuneluri, pentru a fi obținut avizul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU).

Unul dintre utilizatorii forumului a enumerat în total cinci probleme, în urma vizualizării imaginilor publicate recent.

"1. Golul tehnologic din galerie de lângă intersecția bulevardului cu Valea Ialomiței nu este încă astupat, așa că mă întreb dacă vor circula rame cu călători spre V. Ialomiței;
2. La centrala de ventilație Patinoar mai e de lucru, se văd cabluri nelegate în tunel și nici iluminatul din galeria de ventilație nu pare a fi funcțional;
3. Sunt infiltrații la greu în zona de racord a tunelurilor cu galeria de lângă Eroilor, exact în zona unde a avut loc surparea;
4. La Eroilor 2 mai au ceva de lucru la finisaje și scări rulante;
5. Last but not least, din ce înțeleg, problema hidranților se referă la hidranții din tuneluri. Sunt zeci sau sute de hidranți care ar trebui modificați și nu au cum să faca asta în doar două zile. În plus văd ca au montat tamburii, dar furtunele sunt lipsă la apel.", spune Adrian Roșca, utilizator Metrou Ușor.

În mediul online, mai mulți jurnaliști din domeniul transporturilor au informat, citând "surse sigure", că Metroul de Drumul Taberei va fi inaugurat duminică sau cel târziu până pe 15 septembrie.

Magistrala 5 de metrou, Secţiunea Râul Doamnei - Eroilor (PS Opera), inclusiv Valea Ialomiţei, va avea aproape 7 kilometri lungime şi este compusă din 10 staţii de metrou şi un depou (Râul Doamnei, Constantin Brâncuşi, Valea Ialomiţei, Romancierilor, Parc Drumul Taberei, Tudor Vladimirescu, Favorit, Orizont, Academia Militară, Eroilor 2).

Valoarea proiectului de metrou Drumul Taberei-Eroilor este de 3,4 miliarde de lei. Prin inaugurarea acestei secțiuni din M5, Capitala va ajunge la 78 de kilometri de reţea şi la 63 de staţii de metrou.

Magistrala 5 este compusă din trei secţiuni: Eroilor - Râul Doamnei, Eroilor - Iancului, respectiv Iancului - Pantelimon.

VIDEO: Magistrala M5 Valea Ialomiței - Eroilor (sursa: Ștefan Roșeanu)

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO