1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

Metroul de Drumul Taberei se leagă în sfârşit de Magistrala 1. A fost săpat tunelul de legătură dintre staţiile de la Eroilor

Echipamentul „Sfânta Varvara” a finalizat în mai puţin de o lună lucrările la tunelul de legătură dintre Magistrala 1 şi Magistrala 5 de metrou, adică dintre staţiile Eroilor 1 şi Eroilor 2.

04 aug, 2016 | ECONOMICA.net

"Joi, 4 august 2016, echipamentul de săpat tuneluri - Tunelling Boring Machine, botezat 'Sfânta Varvara', va intra în jurul orei 15:00 în zona de scoatere a echipamentului, zonă situată lângă statuia Eroilor Sanitari", informează Metrorex.

Evenimentul va marca finalizarea tunelului de legătură dintre Magistrala 1 și Magistrala 5 de metrou. Execuția tunelului, în lungime de 230 de metri, a început la data de 09.07.2016, precizează reprezentanţii Metrorex.

„Echipamentul de săpat tuneluri va fi extras, în perioada imediat următoare şi va fi transportat în stația Eroilor 2, spre a fi pregătit pentru începerea execuției ultimelor două tuneluri ale secţiunii Râul Doamnei – Eroilor (Operă). Lucrarea se va realiza și cu ajutorul echipamentul de săpat tuneluri, botezat „Sfânta Filofteia". Secțiunea Râul Doamnei – Eroilor (Operă) subtraversează staţia de metrou Eroilor 1, stație în folosință, şi râul Dâmboviţa", mai spun reprezentanţii companiei de metrou.

Potrivit acestora, lucrările pentru tunelul de legătură s-au derulat în condiţii tehnice şi de siguranţă, cu funcţionarea corespunzătoare a tuturor instalaţiilor care concură la realizarea unei asemenea construcţii.

În data de 22 iulie 2016, echipamentul de săpat tuneluri - Tunelling Boring Machine, botezat "Sfânta Filofteia" a realizat spargerea peretelui fronton, pătrunzând în stația Eroilor 2.

Utilajul "Sfânta Muceniţă Filofteia" a început lucrul de la sfârşitul lui ianuarie 2013.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO