1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Metroul de Drumul Taberei se va intersecta cu Metroul de Colentina pe Calea Moşilor

Magistrala 5 Drumul Taberei – Pantelimon a fost concepută să se intersecteze cu toate magistralele de metrou, inclusiv cu viitoarea Magistrală 7 Colentina – Rahova, în zona Moşilor. Până atunci, Metrorex trebuie să finalizeze construcţia primului tronson din M5 Drumul Taberei – Eroilor şi să demareze proiectarea celui de-al doilea, Eroilor – Iancului.

09 feb, 2019 | | ECONOMICA.net

M5, cea mai nouă linie de metrou din Capitală, se va conecta cu celelalte la Eroilor (M1 şi M3), Universitate (M2), Iancului (M1), Pantelimon (M1) şi în viitoarele staţii Haşdeu (M4) şi Moşilor (M7). 

De asemenea, în trei dintre aceste staţii sunt prevăzute legături tehnologice, prin care se va face şi transferul trenurilor. O legătură tehnologică este prevăzută la Eroilor şi alta la Pantelimon, la depou, iar o a treia conexiune de acest fel va fi la Moşilor, la intersecţia cu Magistrala 7, se arată într-o schiţă a proiectului, postată de pasionaţii de infrastructură.

Dacă pentru Magistrala 5, secţiunea Eroilor - Drumul Taberei, există speranţe ca anul acesta să fie finalizată construcţia, pentru Magistrala 7 nu există nici măcar un studiu de fezabilitate.

Început încă din 2011, Metroul de Drumul Taberei beneficiază anul acesta de cea mai mare alocare dintre proiectele Metrorex, respectiv de 407 milioane de lei.

Ministerul Transporturilor vrea să aloce anul acesta 1,44 miliarde de lei pentru programul de reabilitare şi modernizare a metroului bucureştean, de aproape două ori mai mult faţă de suma de 793 milioane de lei cheltuită în 2018, potrivit proiectului de buget al instituţiei pe 2019.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO