Metroul de Otopeni: Metrorex amână pentru 6 ianuarie trimiterea invitaţiilor către firmele selectate pentru construirea secţiunii 1 Mai – Tokyo

Metrorex a prelungit până pe 6 ianuarie 2020 termenul pentru trimiterea invitaţiilor către candidaţii rămaşi în cursa pentru construirea secţiunii 1 Mai – Tokyo a Magistralei 6 de metrou. Din cei 10 candidaţi intraţi în cursă ar fi fost selectaţi şase, conform unor declaraţii anterioare ale reprezentanţilor Metrorex.
Anemona Andone - sâm, 07 dec. 2019, 07:21
Metroul de Otopeni: Metrorex amână pentru 6 ianuarie trimiterea invitaţiilor către firmele selectate pentru construirea secţiunii 1 Mai – Tokyo

Prelungirea termenului de pe 2 decembrie 2019 până în prima lună a anului viitor este motivată de volumul mare de documente aflate în evaluare în etapa DUAE (Document Unic de Achiziție European).

„Având în vedere volumul mare al documentelor care au fost prezentate în etapa de evaluare DUAE, este necesară prelungirea perioadei de evaluare a candidaturilor, respectiv evaluare îndeplinire DUAE”, se arată în anunţul tip erată  publicat de Metrorex în platforma de achiziţii publice SICAP.

Amintim că 10 candidaţi s-au înscris la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 1 Mai – Tokyo a Magistralei 6 de metrou, până la termenul limită din 25 iunie 2019. Dintre aceştia ar fi fost selectaţi şase, potrivit unor declaraţii ale fostului director general Marin Aldea.

Contactaţi telefonic de către ECONOMICA.NET pentru a afla care sunt cei şase candidaţi rămaşi în cursă, reprezentanţii Metrorex au menţionat că nu pot furniza această informaţie, întrucât ar fi confidenţială.

Constructorii care şi-au depus candidatura sunt:

1. AKTOR SOCIETATE TEHNICA ANONIMA – ACTIV GROUP MANAGEMENT – OMIKRON KAPPA CONSULTING S.A.

2. Asocierea STRABAG SRL – OZGUN INSAAT TAAHHUT SANAYI VE TICARET LTD. STI.

3. Asocierea Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret A.S. – MAKYOL Insaat Sanayi Turizm ve Ticaret A.S.

4. Asocierea KALYON – SINOHYDRO

5. Asociere ACCIONA CONSTRUCCION S.A. – Impresa Pizzarotti & C SpA Italia S.p.A.

6. Asocierea Astaldi S.p.A. – Salini Impregilo S.p.A.

7. Asocierea China Tiesiju Civil Engineering Co. LTD, Institutul de Cercetări în Transporturi INCERTRANS S.A., Studio Corona SRL Civil Engineering

8. Asocierea China Communications Construction Company & 3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata S.p.A.

9. Asocierea Esta Construction LLC – Dogus Insaat ve Ticaret A.S.

10. Asocierea FCC – Gulermak J.V.

După etapa de evaluare a candidaturilor, va urma depunerea efectivă a ofertelor şi evaluarea acestora. Rămâne de văzut câţi din candidaţii selectaţi vor şi depune oferte şi cât va mai dura evaluarea efectivă a ofertelor şi atribuirea contractului, dacă vor exista eventuale contestaţii.

Metrorex a publicat pe 15 martie anunţul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia structurii de rezistenţă a secţiunii 1 Mai – Tokyo a Magistralei 6 de metrou. Valoarea contractului este estimată la 1,27 miliarde de lei iar durata acestuia va fi de patru ani.

Contractul pentru secţiunea 1 Mai – Tokyo include lucrări de proiectare şi execuţie staţii şi tuneluri: Galerie la staţia 1 Mai existentă, Pajura, Expoziţiei, Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, stația şi galeria Tokyo şi Tunel 1 Mai – Tokyo.

Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preţ, cea mai importantă componentă fiind cea tehnică, cu o pondere de 60%, iar cea financiară va avea o pondere de 40%. 

Magistrala 6 realizează extinderea reţelei actuale de metrou din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ Bucureşti. Noul tronson va permite legarea directă între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor.

Linia nouă de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroport Otopeni.

Pentru pregătirea şi implementarea proiectului a fost semnat un acord de împrumut (martie 2010), între Ministerul Finanţelor Publice şi Agenţia Japoneză de Cooperare Internaţională (JICA), în valoare de 41,87 miliarde Yeni (circa 317 de milioane de euro).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...