Metroul de Otopeni, la loc comanda: Metrorex, obligată iar să ia în calcul și oferta grecilor de la Aktor

Compania Metrorex este obligată iar să ia în calcul oferta grecilor de la Aktor în cadrul licitației pentru prima secțiune a Metroului de Otopeni. Și asta pentru că a fost admisă contestația constructorului elen, exclus anterior din cursa pentru tronsonul 1 Mai – Tokyo al Magistralei 6.
Anemona Andone - lun, 31 aug. 2020, 18:24
Metroul de Otopeni, la loc comanda: Metrorex, obligată iar să ia în calcul și oferta grecilor de la Aktor

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a admis pe 27 august contestația constructorului elen Aktor la licitația pentru structura de rezistență a primei secțiuni din Magistrala 6 de metrou.

Grecii contestau respingerea ofertei lor și cereau ca aceasta să fie reluată în calcul de Metrorex la licitația pentru secțiunea 1 Mai – Tokyo (Băneasa).

Rămâne de văzut ce va decide Metrorex în urma deciziei CNSC și când va fi stabilit un nou termen de depunere a ofertelor pentru următoarea etapă a licitației.

Metrorex finalizase pe 31 iulie 2020 etapa de evaluare a candidaturilor depuse la licitația pentru structura de rezistență a primei secțiuni din Metroul de Otopeni.În continuare, cei șase candidați selectați urmau să depună până pe 3 septembrie ofertele.

Între timp, constructorul elen Aktor a depus pe 12 august contestația menționată mai sus iar licitația a fost suspendată. Având în vedere decizia CNSC, cel mai probabil că termenul de 3 septembrie nu va fi respectat.

Metrorex a mai fost obligată să reevalueze oferta grecilor de la Aktor și după decizia din 28 mai a Curții de Apel București.

Amintim că 10 candidaţi s-au înscris la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 1 Mai – Tokyo a Magistralei 6 de metrou, până la termenul limită din 25 iunie 2019.

Metrorex a publicat pe 15 martie anunţul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia structurii de rezistenţă a secţiunii 1 Mai – Tokyo a Magistralei 6 de metrou. Valoarea contractului este estimată la 1,27 miliarde de lei iar durata acestuia va fi de patru ani.

Contractul pentru secţiunea 1 Mai – Tokyo include lucrări de proiectare şi execuţie staţii şi tuneluri: Galerie la staţia 1 Mai existentă, Pajura, Expoziţiei, Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, stația şi galeria Tokyo şi Tunel 1 Mai – Tokyo.

Criteriul de atribuire va fi cel mai bun raport calitate – preţ, cea mai importantă componentă fiind cea tehnică, cu o pondere de 60%, iar cea financiară va avea o pondere de 40%.

Magistrala 6 realizează extinderea reţelei actuale de metrou din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional ‘Henri Coandă’ Bucureşti. Noul tronson va permite legarea directă între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor. Linia nouă de metrou va avea un traseu de 14,2 km şi va cuprinde 12 staţii, cu următoarele denumiri: Staţia 1 Mai (existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Bratianu, Aeroport Otopeni.

Te-ar mai putea interesa și
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitor imobiliar din România a intrat la apă în T1
Profitul celui mai mare investitori imobiliar din România a intrat la apă în T1. CPI Property Group, deținută în proporție de 86% de miliardarul ceh Radovan Vitek, a finalizat anul trecut......
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Trafic intens pe DN1, în Valea Prahovei
Se circulă în coloană, duminică la prânz, pe drumul naţional DN 1 Ploieşti - Braşov, în Valea Prahovei, pe sensul ...
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
DEER alocă peste 63,5 milioane de lei pentru servicii de citire a contoarelor
Distribuţie Energie Electrică România (DEER) alocă 63,554 milioane lei, fără TVA, pentru servicii de citire contoare ...
Greva generală din Educaţie continuă
Greva generală din Educaţie continuă
Greva generală din Educaţie continuă, au anunţat duminică reprezentanţii federaţiilor sindicale, menţionând că ...